Održane sportske igre mladih.

Jučer (utorak, 13.06.2017.godine) u Tešnju su održane Sportske igre mladih u BiH, prestižno takmičenje koje se već treću godinu održava u našem gradu, za učesnike do 15 godina.

Ove godine zabilježen je rekordan odziv takmičara u disciplinama Quickie CUP u igri „između dvije vatre“, Bingo CUP u uličnoj košarci, AzelFrance CUP u stonom tenisu i Coca-Cola CUP u malom nogometu/fudbalu.

Igralo se na dvije lokacije, u sportskoj dvorani JU “SRC” Tešanj i u fiskulturnoj sali OŠ “Huso Hodžić” Tešanj. Zaista impresivna takmičenja, spoj mladosti i sportskih aktivnosti i sve pohvale za organizatore.

Krenimo redom:

AzelFrance CUP u stonom tenisu – ukupno 27 učesnika u tri kategorije:

U ženskoj kategoriji do 15 godina: prvo mjesto – Iman Kantić.
U muškoj kategoriji do 10 godina: prvo mjesto – Abdulah Jašić.
U muškoj kategoriji do 15 godina: prvo mjesto – Alem Mešić.

Coca-Cola CUP u malom nogometu/fudbalu:

U kategoriji do 10 godina: prvo mjesto – ekipa “BORAC” Jelah,
U kategoriji do 15 godina: prvo mjesto – ekipa “MADI” Tešanj.

Bingo CUP u uličnoj košarci:

U kategoriji do 15 godina: prvo mjesto – ekipa “GRADINA” Tešanj.

Uskoro očekujemo rezultate i ostalih takmičenja.

Navedeni takmičari ostvarili su pravo učešća na finalnom takmičenju, koje će se održati u Sarajevu, od 15. -19.08.2017. godine.

Pobjednici Regionalnih takmičenja dolaze u Sarajevu, u dvije smjene tokom mjeseca avgusta a na Finalnom takmičenju u Sarajevu sudjelovat će preko 1.890 djece iz cijele Bosne i Hercegovine. Prevoz, smještaj i hrana osigurani su besplatno za sve učesnike Finala.

Pobjednici Finalnog takmičenja u Sarajevu imat će priliku učestvovati na Velikom Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih u Splitu. Pored djece iz Bosne i Hercegovine nastupit će još ekipe iz Hrvatske i Srbije. Prevoz, smještaj i hrana, kao i cjelodnevni program osigurani su besplatno za sve učesnike Velikog Međunarodnog finala.

Sretno.

 

Loading