XXVI kolo Druge nogometne lige F BiH – grupa “Centar”: Rezultati i tabela.

Proteklog vikenda, tačnije u subotu, 03.06.2017. godine, odigrano je posljednje, 26. kolo Druge nogometne lige Federacije BiH – grupa “Centar”, u kojoj su se takmičili naši klubovi NK “TOŠK” Tešanj, FK “Borac” Jelah i NK “Pobjeda” Tešanjka.

Naš “TOŠK”, koji je već dosta ranije riješio pitanje prvaka, na svojim “Lukama” pobijedio je ekipu “Novi Grad” iz Sarajeva rezultatom 2:1, a nakon zadnjeg sudijskog zvižduka, ekipi je uručen i šampionski pehar.

“TOŠK” je ovu sezonu završio sa najvećim brojem osvojenih bodova, više nego ijedan klub u prethodnih 10 godina, sa najboljim napadom (64 postignuta gola) i najboljom odbranom (12 primljenih golova), sa nevjerovatnom gol razlikom +52, te sasvim zasluženo i bez ijedne mrlje ulazi u viši rang takmičenja.

U sjeni proslave šampionske titule protekle su ostale utakmice naših predstavnika u ovoj Ligi, naša “Pobjeda” sa Tešanjke je na svom terenu pobijedila “Krivaju” iz Zavidovića, dok je naš “Borac” sa Jelaha poražen na gostovanju u Zenici, od ekipe “Rudara”.

U nastavku rezultati svih utakmica 26. kola i tabela nakon završetka prvenstva:

TEŠANJ: TOŠK Novi Grad Sarajevo 2:1,
TEŠANJKA: Pobjeda Krivaja Zavidovići 5:2,
ZENICA: Rudar Borac Jelah 2:1,
MAGLAJ: Natron – Žepče 3:2,
HRASNICA: FAMOS – Azot Vitkovići 2:0,
ILIJAŠ: Ilijaš – Usora 3:2,
HADŽIĆI: Radnik – Mladost Župča 3:1.

TABELA:

Loading