full screen background image

Košarkaški kamp “Bjelašnica 2017”.

Proteklog vikenda završen je Košarkaški kamp za dječake i djevojčice “Bjelašnica 2017”, u čijem je radu proteklih 7 dana učestvovalo 90 dječaka i djevojčica iz cijele BiH, uz 12 trenera i u saradnji više klubova. Pored našeg ŽKK “Tešanj” organizatori su još i KK”Koš” Sarajevo, ŽKK “Konjic”, KK “Željezničar”, KK “Kiseljak” i KK “Igman Istočna Ilidža”.

Kamp su otvorili reprezentativci BiH: Džanan Musa, Njegoš Sikiraš i Edin Atić .

Organizator je naglasio zadovoljstvo odazivom djece na prvi kamp, kao i fantastičnom atmosferom tokom
cijelog kampa. Radilo se naporno, učile su se nove košarkaške vještine i nastojao ostvariti cilj – da djeca razvijaju talenat i shvate da se samo trudom, radom i zalaganjem mogu postići vrhunski rezultati.

Djeci je, nakon napora, priuštena i relaksacija u bazenu, kao i vrijeme za zabavu, disko večer i natjecanje u karaoke pjevanju.


Kompanija “Telemach” je, kao generalni sponzor kampa, obezbjedila vrijedne nagrade za najuspješnije, kao i vaučere za sve polaznike.
Za vrhunski izgled svih polaznika pobrinula se kompanija “No 1” koja je izradila opremu za djecu, dok je sponzor trenera bila kompanija “Adidas”.

Proglašene su i najbolje petorke kampa podjeljene po grupama, najbolji šuteri za 2 i 3 poena,najbolji šuteri slobodnih bacanja, a za mladje je organizovano i takmičenje u košarkaškom poligonu.

 Svakako da je najveće zadovoljstvo bilo vidjeti djecu sretnu i zadovoljnu. Pored usvojenih znanja i vještina, stečena su i nova drugarstva i prijateljstva, te se s kampa otišlo sa žaljenjem što je već gotovo, ali su organizatori svima uputili poziv na novo druženje za godinu dana, na drugom “Košarkaškom kampu Bjelašnica 2018”.

 
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com