Press konferencija NK “TOŠK” Tešanj.

Jučer (petak, 30.06.2017. godine), sa početkom u 16:00 sati, u prostorijama Nogometnog kluba “TOŠK” Tešanj, upriličena je press konferencija u povodu početka priprema za predstojeću sezonu 2017/2018. Predstavnicima medija prezentiran je plan za narednu sezonu a predstavljeni su i novi igrači koji su ovom prilikom potpisali ugovore. Šef stručnog štaba Igor Remetić izvršio je prozivku, te je održan i prvi trening.

Prethodno su medijima distribuirane pozivnice i akreditacije, sa kojima su dobili ekskluzivno pravo prisustva ovoj press konferenciji. Budući da predstavnici Sportskog saveza nisu dobili pozivnicu, u nastavku donosimo utiske našeg Senada Durkalića:

“NK TOŠK je predstavio dio svojih pojačanja za novu, ovaj put Prvoligašku sezonu. Ugovore u prisustvu generalnog sekretara Kenana Kadribašića, predsjednika Ajdina Mrgude i Šefa struke Igora Remetića, potpisali su: Haris Kurdić, Aleksandar Kršić, Benjamin Lukomirak i Hajrudin Čamdžić, dok Zlatan Gafurović stiže za 2 dana, kada će potpisati svoj ugovor.

Po riječima predsjednika Ajdina Mrgude, još je mnogo posla na poboljšanju infrastrukture kompletnog stadiona ali da će sve biti u redu do početka prvenstva. Mrguda smatra da će za takmičarsku sezonu biti dovoljno između 250 i 300 hiljada KM. U nedjelju je zakazana i prva utakmica na kojoj će zaigrati medjusoibno svih 26 igrača, koliko TOŠK trenutno ima u svom pogonu. Njima će se priključiti još 7 igrača koji su izrazili želju da zaigraju za TOŠK, bez posebnih uslovljavanja. Trener Remetić je istakao da su svi igrači iz prošle sezone ostali u TOŠK-u. Neki igrači će očigledno biti pozajmljeni na određeni period komšijskim ekipama, ali će se pratiti njihova forma i računati na njih.”

Tekst i foto: Senad Durkalić

Loading