Pripremne utakmice NK “TOŠK” Tešanj.

U srijedu, 12.07.2017. godine, naš “TOŠK” imao je prvu provjeru – prijateljsku utakmicu sa ekipom “Sloge” iz Doboja, dok ga već u nedjelju, 17.07.2017. godine, očekuje druga – protiv ekipe “Travnika”.

Utakmica protiv “Sloge” odigrana je na stadionu “Luke” u Tešnju, sa početkom u 18:00 sati, a okončana je visokom pobjedom domaćina, rezultat 5:0 za “TOŠK”. U nastavku izvještaj našeg Senada Durkalića:

“Prijateljsko odmjeravanje snaga dva prvoligaša iz dva entiteta pokazalo je veći kvalitet ekipe iz Tešnja, koja je sa pola snage došla do visoke pobjede. Izuzetno fer igra, po vrućem vremenu, zadovoljila je 300 gledalaca. TOŠK-u već u nedjelju predstoji nova provjera protiv Travnika, dojučerašnjeg premijerligaša. Ta utakmica će dati dio odgovora na pitanje, može li se TOŠK ravnopravno boriti sa iskusnim ekipama. Po onom što smo vidjeli, itekako može.

Već u 10. minutu, bilo je 2:0 za domaćina. Lijepe pogotke postižu Kršić i Gafurović. U drugom poluvremenu, kompletna nova ekipa u TOŠK-u dodaje gas. Suljić jednom i Nuhanović 2 puta precizno pogađaju, nakon predivnih i brzih akcija.

U ekipi domaćina svi su igrali kvalitetno. Novajlije Gafurević, Čamdžić, Kršić, Lukomirak i Kurdić odlično su se uklopili u koncept igre šefa Remetića. On će uistinu biti na slatkim mukama oko izbora prvih 11 jer gotovo da nema slabog mjesta u ekipi. Danas jedino nije nastupio povrijeđeni Bedak.

Što se gostiju tiče, igrali su oslabljeni, jer ih je nakon prvenstva napustilo 7 igrača. Medju njima i strijelac lige RS-a Selmir Mahmutović, koji je prešao u Zvijezdu iz Etno Sela. Trener Sofić hvali igru domaćina ali i zalaganje svojih igrača, koji su pružili koliko su mogli.”

 

Loading