TEŠANJSKI BEACH RUGBY

 

Šibovi pored Borčevog stadiona 22.07.2017. godine

Dugo smo čekali da svu ovu mladost okupimo na jednom mjestu i da počnemo prvi međunarodni turnir koji će prerasti u tradicionalni jer svi koji su bilo ove godine već sada pitaju kad će ponovo turnir koji se ne zaboravlja.Počelo je dječijom ragbi radionicom u 11h.Nastavilo se svečanim otvorenjem i onda konačno najljepši dio prve utakmice na našem novom pješčanom hramu u Šibovima.

Pobjednik u ženskoj konkurenciji su naše drage gošće iz Ljubljane,drugo mjesto naše komšinice iz Dervente Gladijatorke, treće mjesto mlađane zeničanke Čelik.

U konkurenciji muških Čelik je zasluženo osvojio prvo mjesto i u finalu je vrlo tijesno pobjedio ekipu domaćina TRK-a sa 11-10.

Treće mjesto osvojila je ekipa Herceg-Tomislav,četvrto Olimpija iz Ljubljane,peto mjesto Maribor i šesto mjesto Barbarians Tešanj.

Ovim putem želimo da se zahvalimo svima koji su omogućili da se ovaj turnir održi. Mnogo je zaista ljudi koji su učestvovali u organizaciji ovog međunarodnog projekta.Ragbi je još jednom pokazao i dokazao da je ovo više od igre i da je RAGBI način življenja.

HVALA SVIMA JOŠ JEDNOM I VIDIMO SE U ŠIBOVIMA I IDUĆE GODINE!

 

Loading