Druga pobjeda u pretkvalifikacijama za Mundobasket: BiH – Armenija 98:85.

Seniorska košarkaška reprezentacija BiH je jučer (srijeda, 09.08.2017. godine) u sjajnom ambijentu prepune Skenderije, u trećoj utakmici pretkvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2019. godine, izvojevala drugu uzastopnu pobjedu. Nakon poraza od Švedske i trijumfa protiv Slovačke, izabranici Duška Vujoševića su savladali i Armeniju rezultatom 98:85 i zaposjeli vrh tabele.

Najbolji strijelac u našoj selekciji opet je bio Džanan Musa sa 28, a sjajnu partiju pružio je i Almir Hasandić sa 14 postignutih poena. Adin Vrabac i Edin Atić postigli su po 12 poena. Sa druge strane, Ryan Boatright postigao je 30 poena, a dvocifreni su bili još Fischer sa 11 i Chrabascz sa 10 postignutih poena.

BiH je sada lider u grupi sa pet osvojenih bodova, koliko ima i Armenija, dok po četiri boda imaju Švedska i Slovačka. Selektor BiH Duško Vujošević zadovoljan je pobjedom protiv izuzetno neugodne selekcije Armenije, iako su njegovi igrači u posljednje dvije minute napravili nekoliko neshvatljivih grešaka zbog kojih se prednost istopila sa 20 na “samo” 13 poena razlike.

“Važna utakmica je bila, ostali smo u utrci za plasman u kvalifikacije. Opet se desilo da smo na kraju utakmice napravili negativnih 6, 7, 8 poena razlike što može da bude kobno u nekoj završnici, ali nadamo se da to neće biti slučaj”, rekao je Vujošević. Naša reprezentacija već u subotu, 12. avgusta, u okviru četvrtog kola dočekuje Švedsku, a ova utakmica se igra u zeničkoj “Areni”.

“Očekujemo pobjedu”, kratko i jasno je poručio Vujošević.

 

Loading