Drugo kolo Prve nogometne lige Federacije BiH: Rezultati i tabela.

Proteklog vikenda odigrano je drugo kolo takmičenja u Prvoj nogometnoj ligi Federacije BiH – Sezona 2017/18, u kojoj se takmiči naš Nogometni klub “TOŠK” Tešanj.

U subotu, 12.08.2017. godine, po kišnom vremenu i skliskom terenu, “TOŠK” je na svojim “Lukama”, nakon dobre igre i dosta izglednih prilika, ipak pretrpio minimalni poraz od gostiju iz Kaknja, ekipe FK “Rudar”. Gol je postigao Belmin Kobilica iz jedanaesterca, u 85. minutu. U nastavku izjava trenera Igora Remetića, nakon utakmice:

“Čestitao bih mojim igračima na velikoj borbenosti i odličnoj utakmici koju su odigrali. Suze i nevjerica kod naših igrača poslije završene utakmice u svlačionici dovoljno govore o današnjem odnosu snaga na terenu. Nažalost, nisu nagrađeni za uloženi trud koji su danas pružili. Čestitam Rudaru na današnjoj pobjedi a hvala i domaćim navijačima koji su aplauzom ispratili naše igrače po završetku meča i velikoj podršci cijelim tokom utakmice uprkos kišnom vremenu. Iz utakmice u utakmicu igramo bolje i drago mi je da se ovaj tim može nositi sa ekipama favoritima Prve lige. Sportska sreća je danas bila na strani gostiju a kazneni udarac iz 85. minute ne bih komentarisao. Okrećemo se meču u Mostaru gdje se želimo predstaviti u dobrom izdanju i pokušati iskoristiti rezultatski loš start Rođenih.”

U nastavku donosimo rezultate svih utakmica i tabelu nakon 2. kola:

TEŠANJ: NK TOŠK FK Rudar Kakanj 0:1,
ŽIVINICE: NK Slaven NK Metalleghe BSI Jajce 1:1,
GRADAČAC: NK Zvijezda – FK Sloga Simin Han 2:0,
BIHAĆ: NK Jedinstvo – FK Igman Konjic 2:1,
SARAJEVO: FK Olimpik – HNK Čapljina 1:0,
GRAČANICA: NK Bratstvo – FK Velež Mostar 3:1,
ORAŠJE: HNK Orašje – NK Iskra Bugojno 1:0,
TRAVNIK: NK Travnik – NK Bosna Visoko 2:2.

 

Loading