Intervju: Adnan Mehuljić, Sportski direktor KK “Gradina” Tešanj.

Prije nešto više od mjesec dana Adnan Mehuljić imenovan je za Sportskog direktora Košarkaškog kluba “Gradina” Tešanj. Legenda tešanjske košarke, izgarao za “Gradinu” kao igrač a i na novoj dužnosti daje sve od sebe kako bi se klub stabilizovao. Došlo do promjena i u Upravi, donešeno je mnogo odluka i izgleda da kreće na bolje.

Seniorski tim je na pripremama u Albaniji, da se što bolje pripremi za ono što ih čeka a to je nova sezona A1 lige. Uz seniore je otputovalo i par talentovanih kadeta i juniora koji su priključeni prvom timu.

U prodaji su zlatne i srebrne članske karte kluba (po cijeni od 100 KM i 50 KM), kupovinom karte pomaže se rad kluba, svih njegovih selekcija, vlasnici članskih karti ostvaruju pravo besplatnog ulaza na sve domaće utakmice seniorske ekipe u A1 ligi.

Kako je naglašeno, jedan od temelja svega što se dešava u klubu je transparentnost, jer se samo transparentnim poslovanjem može napredovati i ostvariti zacrtane ciljeve.

Sve ovo su dobri razlozi za razgovor sa Adnanom Mehuljićem, sportskim direktorom “Gradine”, koji je zabilježio i prepričao naš Senad Durkalić:

“Adnan je košarkaška legenda Tešnja. Košarkaški klub Gradina, koji je iznjedrio mnogo uspješnih košarkaša: Delić, braća Hajrić, Rizvanović, Hadžiselimović, Dragonjić, Jabandžić i mnogi drugi, posljednjih godina je zapao u rezultatske krize. Rješenje je traženo u imenovanju sportskog direktora i pojačanju Uprave i Stručnog štaba.

Odluka je pala na igrača sa najdužim stažom u Gradini, Adnana Mehuljića, koji je prošao sve selekcije Gradine, (koja slavi 20 godina postojanja), u klubu je od osnivanja. Dobio je i veliko povjerenje u radu sa selekcijama Ženskog košarkaškog kluba Tešanj. I tamo kažu da su za Adnana vrata uvijek otvorena, ukoliko bude imao i dalje vremena za rad. Međutim, obaveze u Gradini su su prevelike i sigurno je da se Mehuljić opredijelio za stabilizaciju kluba kojem pripada od svojih prvih košarkaških koraka.

Uloga sportskog direktora je zvučna ali nosi i niz teških zalogaja. Adnan već pokazuje da je i tome dorastao. U planu, ali i na terenu pokazuje ozbiljan rad. Uvodi zlatne/srebrene kartice za prijatelje/sponzore kluba. Prvi put, u posljednjih 6 dodina, Gradina je na pripremama van naše države. Pisati o Adnanovoj sportskoj karijeri iziskivalo bi feljtonski pristup, u više nastavaka, za što, naravno, nemamo prostora, ni vremena. Na Adnanov prijedlog, Stručni štab je pojačan Goranom Mešićem a Uprava Eldinom Srkalovićem.

Nadamo se da će Adnan, u novoj ulozi, biti dugovječan, na radost ljubitelja košarke i dobrobit KK”Gradina” i budućih generacija. Na kraju pomenimo da je Adnan mlad, porodičan čovjek, otac dvoje zlatne dječice. Porodica ga prati i podržava na parketu, sada i novim poslovima. Adnanu je sport u duši i srcu. Pomaže i druge klubove, medju prvima je uplatio 50 KM, u akciji jedna stolica – jedan navijač, za NK TOŠK. Hvala i Sretno Velemajstore.”

Tekst i foto: Senad Durkalić.

Loading