Juniorska reprezentacija BiH – NK “TOŠK” 1:1.

U-19 nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, u sklopu priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, okupila se u ponedjeljak, 7. avgusta u Trening centru NS/FS BiH u Zenici. Naši juniori su tokom ove reprezentativne akcije odradili 4 treninga, a jučer (srijeda, 09.08.2017.godine) odigrana je i prijateljska utakmica na tešanjskim “Lukama” sa našim “TOŠK”-om. Na ovaj način je i juniorska selekcija BiH uveličala jubilej “TOŠK”-a, koji slavi 90 godina postojanja. Utakmica je završena rezultatom 1:1, a u nastavku kratki osvrt našeg Senada Durkalića:

“U Tešnju je odigran dobar revijalni meč TOŠK-a i selekcije BiH. Naša mlada selekcija, kojoj predstoje kvalifikacijske utakmice sa selekcijama Francuske, Gruzije i Andore, iskoristila je pripreme u Zenici te odigrala i utakmicu u Tešnju. Selekcija Tonija Karačića povela je golom Smajića. Prethodno su reprezentativci pogadjali i prečku a na početku drugog poluvremena golman TOŠK-a Dizdarević brani dvije teške lopte. U 70 minutu, najbolji pojedinac utakmice Aleksandar Kršić, solo akcijom poravnava na konačnih 1:1.

Prije utakmice intonirana je himna Bosne  i Hercegovine, a generalni sekretar Jasmin Baković je, u ime Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, predsjedniku TOŠK-a Ajdinu Mrgudi uručio poklon za jubilej kluba. Utakmici su prisustovali mnogi fudbalski stručnjaci i zvaničnici N/FS BiH. Uočili smo Sakiba Malkočevića, selektora U-21 selekcije, Nikolu Nikića, legendarnog igrača Želje i trenera mlade selekcije. Kompletnu sliku današnjeg fudbalskog praznika u Tešnju uljepšali su svojim nastupom i polaznici TOŠK-ove Škole fudbala, sa svojim trenerima Pašićem i Mujkanovićem. Na kraju, ističemo i odlično suđenje Ibrahimkadića, Mulasmajić i Balića, svi iz Tešnja. Tonski prilog sa utakmice i razgovor sa selektorom Karačićem,trenerom TOŠK-a Remetićem te koordinatorom Škole fudbala i omadinskih selekcija TOŠK-a, biće emitovan u jutarnjem programu ZOS Radija Tešanj.”

 

Loading