Pripremne utakmice FK “Borac” Jelah.

Na “Šibovima” se punom parom trenira i priprema za predstojeće takmičenje u Drugoj nogometnoj ligi Federacije BiH – grupa “Centar”, koje počinje 12. avgusta 2017. godine.

Jučer (srijeda, 02.08.2017.godine) sa početkom u 18:00 sati,  seniorska ekipa FK “Borac” iz Jelaha je na svojim “Šibovima” odigrala pripremnu utakmicu protiv ekipe FK “Proleter” iz Teslića.

Pred oko stotinjak gledalaca, “Borac” je zabilježio pobjedu rezultatom 2:0. Golove su postigli Enver Buljubašić i Vedad Mudrov. Osim golova, domaćin je propustio i nekoliko prilika a bio je primjetan i napredak u igri u odnosu na prošlu sezonu, naročito u sredini terena, kao i bolja saradnja sa napadačima.

I gosti iz Teslića kreirali su nekoliko opasnih situacija pred šesnaestercom domaćina, ali odlično organizovana odbrana i pravovremene reakcije golmana Asima Bošnjaka nisu dozvolile ozbiljnije ugrožavanje gola “Borca”.

Već ovog vikenda slijedi nova provjera, protiv ekipe “Vis -Simm Bau” iz Kosove, a ova utakmica ce se odigrati na terenu sa umjetnom travom u Banja Vrućici, dok prvo kolo Druge lige “Centar” starta narednog vikenda, u kojem “Borac” gostuje u Sarajevu, kod ekipe “Bosna Sema”.

Sretno.

Loading