Igor Remetić napušta “TOŠK”.

Nakon sastanka Uprave NK “TOŠK” Tešanj i trenera Igora Remetića, na kojem je izvršena analiza aktualnog stanja prve ekipe kao i trenutnog plasmana na prvenstvenoj ljestvici, donešen je sporazumni zaključak da Igor Remetić više neće biti trener.

Igor Remetić: “Nisam više trener TOŠK-a i to je normalan čin u ovom momentu. Rezultat je jedina istina a on u ovom trenutku nije dobar za TOŠK. Međutim, uzdignute glave napuštam klub i grad Tešanj, ponosan sam na ono što smo napravili u ovih 14 mjeseci. Pamtit ću samo predivne trenutke, a njih je bilo puno više nego onih drugih. Hvala ljudima koji su sarađivali sa mnom, veliko hvala igračima, zahvaljujem ljudima iz kluba na izuzetno korektnoj saradnji, uslovima koji su mi pruženi, autonomnom radu koji je krunisan titulom i ulaskom u veći rang takmičenja, vraćanju brenda kluba, punim tribinama, ponovno igranje TOŠK-a u završnici kupa BiH sa najboljim timovima naše zemlje i posebno veliko HVALA navijačima. TOŠK i Tešanj će uvijek zauzimati posebno mjesto u mom srcu. TOŠK ŽIVI VJEČNO!”

Iz uprave se zahvaljuju Igoru Remetiću i žele mu puno sreće u nastavku karijere. Odluka o novom Šefu struke biti će donešena ubrzo, o ćemu će javnost biti blagovremeno obavještena.

Vrijeme će pokazati da li je ova odluka bila preuranjena, jer Remetiću mnoge okolnosti nisu išle u prilog, od teškog rasporeda na samom početku prvenstva, preko kvaliteta igračkog kadra koji je imao na raspolaganju. Sumnjamo da će samo smjena trenera biti dovoljna za izlazak iz ove rezultatske krize ali, od nečega se mora početi.

Igoru Remetiću, koji nam je priuštio dosta lijepih momenata i koji je zaista ostavio traga u Tešnju, želimo sve najbolje u nastavku trenerske karijere, a našem “TOŠK”-u da što prije izvrši kvalitetnu kadrovsku popunu i krene putem koji je ranije zacrtan a to je plasman u sredinu tabele i siguran opstanak u Prvoj ligi.

Loading