VII kolo Prve nogometne lige Federacije BiH: Novi poraz TOŠK-a.

Proteklog vikenda igrano je sedmo kolo takmičenja u Prvoj nogometnoj ligi Federacije BiH – Sezona 2017/18, u kojoj se takmiči naš Nogometni klub “TOŠK” Tešanj.

Našeg “TOŠK”-a je, nakon smjene Remetića, na gostovanje u Jajce predvodio novi Šef struke Denis Sadiković, ali je nažalost njegov debi bio neuspješan. Nakon poraza od ekipe NK “Metalleghe BSI”, oglasila se i Uprava koja je ponudila svoj mandat na raspolaganje te zakazala vanrednu sjednicu Skupštine kluba.

Poruka Uprave:

“Sjednica Skupštine kluba najavljena je za petak, 22. septembar, a satnica i mjesto održavanje iste će biti obznanjeno članovima Skupštine i javnosti prilikom distribuiranja pozivnica i dnevnog reda. Pred početak prvenstva zacrtani cilj je bio opstanak u Prvoj ligi Federacije BiH i to zadržavajući igrački kadar koji je osvojio Drugu ligu prošle sezone uz par pojačanja shodno finansijskim mogućnostima. U ovom trenutku ne ostvarujemo zacrtano i smatramo to neuspjehom. Međutim, to nije jedini razlog zašto ćemo ponuditi mandat Skupštini. U posljednje vrijeme smo se kako mi kao članovi UO tako i sami igrači našli na udaru javnosti. Zbog toga pozivamo sve članove skupštine, prijatelje i navijače Kluba na sjednicu Skupštine. Svi dobronamjerni programi i prijedlozi su dobrodošli, kandidati sa konkretnim programom će imati priliku isti i prezentirati. Naravno da i mi imamo svoj prijedlog koji ćemo također iznijeti na toj sjednici. Mislimo da je TOŠK sada zdrav klub, brend, sa dorađenom infrastrukturom gdje se radi na volonterskoj osnovi i ukoliko neko bude imao bolju viziju za budućnost od nas, spremni smo u skladu sa statutom prepustiti rukovodstvo kluba uz svakako našu maksimalnu podršku.”

Nadamo se i očekujemo da će se ova situacija razriješiti na najbolji mogući način.

U nastavku donosimo rezultate svih utakmica i tabelu nakon 7. kola:

JAJCE: NK Metalleghe BSI NK TOŠK Tešanj 4:1,
GRADAČAC: NK Zvijezda  NK Bratstvo Gračanica 1:0,
KAKANJ: FK Rudar – NK Slaven Živinice 0:1,
MOSTAR: FK Velež – NK Iskra Bugojno 3:0,
ČAPLJINA: HNK Čapljina – NK Bosna Visoko 1:1,
SIMIN HAN: FK Sloga – HNK Orašje 1:0,
KONJIC: FK Igman – NK Travnik 2:0,
BIHAĆ: NK Jedinstvo – FK Olimpik Sarajevo 0:3.

 

Loading