CBS Tešanj i KBS “Borac” Jelah uspješni na turniru u Odžaku.

U subotu, 21.10.2017. godine, naši kickbokseri iz Kluba borilačkih sportova “Borac” Jelah i Centra borilačkih sportova Tešanj ostvarili su veoma zapažen nastup na Internacionalnom kickboxing kupu “Posavina Open Odžak 2017”.

Na ovom turniru, kojeg je organizovao Kickboxing klub “Odžak 2002”, nastupilo je 197 takmičara iz 22 kluba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. U veoma jakoj konkurenciji, naši borci su se izborili za medalje:

Klub borilačkih sportova “Borac” Jelah: osvojeno 16 medalja – 9 zlatnih, 2 srebrene i 5 bronzanih, te 3 pehara za najuspješnijeg juniora i starijeg kadeta na takmičenju. Među najsupješnijim su Bajro Đulić (dvije zlatne i dva pehara za najboljeg juniora) i Mehmed Đulić (dvije zlatne i jedan pehar za najboljeg starijeg kadeta), te najmlađi takmičari kluba Mirsad Hasić i Ismar Dizdarević.

Centar borilačkih sportova Tešanj: osvojeno je 14 medalja – 7 zlatnih, 5 srebrenih i 2 bronzane, te dva pehara za najusješniju juniorku i najuspješnijeg juniora. Osvajači pehara i ujedno najusješniji takmičari turnira su Nirmana Brkić i Adnan Halilović. Nosioci medalja su i Edita Brkić, Jasmin Spahić, Amar Nurović, Lamija Ogrić, Zejfa Ahmetović, Kenan Galijašević, Muriz Hadžikadunić, Amina Begunić i Anes Hasanović.

 

Loading