Karate klub Tešanj na Državnom prvenstvu u Mostaru.

Takmičari Karate kluba Tešanj su u subotu, 30.09.2017. godine, učestvovali na na 24. Državnom prvenstvu BiH u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore (U-21), koje je održano u sportskoj dvorani Univerziteta “Dzemal Bijedić” u Mostaru, u tehničkoj organizaciji Sveučilišnog karate kluba “Neretva” Mostar i pod pokroviteljstvom Karate saveza BiH.

Takmičenju je prethodio Seminar za suce i trenere, koji je održan u petak, 29.08.2017.godine, u Amfiteatru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, koji su uspješno položili treneri Karate kluba Tešanj Adis Ostrvica i Suljo Sejmenović.

U takmičarskom dijelu, u konkurenciji preko 500 takmičara iz 94 kluba iz čitave Bosne i Hercegovine, nastupili su i takmičari našeg kluba Ajdin Salkičević i Muhamed Mustafić, koji ovaj put nisu uspjeli doći do medalja. Muhamed je prvu borbu dobio sa 5:0, dok je u drugom krugu sudijskom odlukom izgubio rezultatom 3:2. Skoro identično i Ajdin, koji je u prvom krugu bio slobodan, drugu krug prolazi rezultatom 5:0, da bi u trećem krugu izgubio 3:2.

Bez obzira na rezultat, ovo takmičenje je svakako bilo još jedno vrijedno iskustvo za naše mlade karatiste, na čemu im čestitamo i želimo puno sreće u nastavku karijere.

Loading