Poraz naših rukometaša.

Proteklog vikenda nastavljeno je takmičenje i u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH – grupa “Sjever”, u kojoj nastupa naš Rukometni klub “Bosna TS ” Tešanj.

Nakon dobrog starta i dvije pobjede te pauze u prošlom kolu, u četvrtom kolu naši rukometaši su ugostili mladu i poletnu ekipu “Krajine” iz Cazina. Utakmica je odigrana jučer (nedjelja, 22.10.2017. godine), u sportskoj dvorani JU “SRC” Tešanj i završila je porazom naše ekipe 30:37.

Gosti su bolje otvorili utakmicu igrajući dosta dobro u odbrani i sa brzim i prodornim napadima podizali gol-razliku te se na poluvrijeme otislo rezultatom 13:23. U drugom poluvremenu naši rukometaši su krenuli agresivnije, postepeno smanjivali prednost gostiju te u završnici (58. minut) došli na 4 gola minusa. Međutim, više od toga nije moglo, dolazi do pada u igri te krajnji rezultat glasi 30:37 za Cazinjane.

Sasvim zaslužena pobjeda gostiju, kod domaćina su se istakli Omahić i Martinović sa po 7 pogodaka, dok su kod gostiju Hošić,Vunić, Rekić, Durić i Kapić postigli po 5 pogodaka. Zapaženu ulogu imali su i golmani u obje ekipe a takođe i sudijski par Hasić i Nurić, sa delegatom Šabićem, koji su bili na visini zadatka.

 

Loading