Uspješno održan Turnir u stonom tenisu za članove kluba.

U nedjelju, 22.10.2017. godine, u sportskoj dvorani JU “SRC” Tešanj, održan je prvi Turnir u stonom tenisu za članove STK “Nec” Tešanj.

Turnir je organizovan povodom prve godišnjice rada kluba na prostoru grada Tešnja, a na turniru je učestvovalo 30 takmičara u kategorijama kadeti, juniori, seniori i apsolutna kategorija za juniorke.

Ostvareni su slijedeći rezultati:

Kadeti:
1. Abdulah Jašić,
2. Emin Jašić,
3. Husein Jašić.

Juniori:
1. Alem Prnjavorac,
2. Dženan Sejdić,
3. Adel Jusufović.

Seniori:
1. Amir Mehinović,
2. Mirsad Bedak,
3. Damir Okić.

Juniorke:
1. Amila Bavrk,
2. Iman Kantić,
3. Nudžejma Kantić.

Čestitke pobjednicima na sportskom uspjehu koji treba da bude dodatna motivacija za postizanje još boljih rezultata. U nastavku kratak osvrt Uprave na proteklih godinu dana rada ovog kluba:

“Analizirajući godinu dana rada koja je iza nas možemo zaključiti da je Uprava kluba za veoma kratak period uspjela stvoriti odlične uslove za održavanje trenažnog procesa. Izvršena je nabavka sportskih rekvizita (stolovi, mrežice, ringovi, brojači, loptice, robot), realizovani su projekti “Škola stonog tenisa”, Međunarodni turnir “Tešanj open 2017” te projekat “Stoni tenis za osobe sa poteškoćama u razvoju”.

Izvršen je angažman licenciranog i profesionalnog trenera stonog tenisa Aldina Džaferovića, iz Hrvatske, koji je svojim radom donio dodatni kvalitet u igri mladih stonotenisera.

Član kluba Abdulah Jašić je tokom ove godine na prestižnom takmičenju “Sportske igre mladih” u Sarajevu osvojio prvo mjesto na nivou države BiH, a na međunarodnim igrama u Splitu osvojio je treće mjesto.

Tokom 2018. godine članovi STK “Nec” Tešanj imaju u planu učestvovati na takmičenjima u organizaciji Stonoteniskog saveza BiH, a što će uveliko zavisiti od finansijske podrške Općine Tešanj i drugih institucija. Uprava se javno zahvaljuje svim donatorima, institucijama i fizičkim licima koji su podržali rad kluba.”

Loading