Drugo kolo Lige mladih ZDK za košarkaše.

Vikend pred nama donosi nam drugo kolo košarkaške Lige mladih ZDK, u kojoj se takmiče omladinske selekcije naših klubova: Košarkaškog kluba “Gradina” Tešanj, Ženskog košarkaškog kluba Tešanj i Košarkaškog kluba “Basketball Heroes” Tešanj.

Budući da se u ovoj ligi određene ekipe takmiče sa jednom ili dvije selekcije, tako je i raspored utakmica kombinovan pa ekipe koje imaju sve selekcije u jednom kolu mogu imati dva gostovanja, odnosno biti domaćini za dvije ekipe.

U drugom kolu, “Gradina” će sa 4 selekcije (juniori, kadeti, pioniri i pretpioniri) igrati utakmice protiv KK “Čelik” Zenica, utakmice se igraju u subotu, 04.11.2017.godine, u fiskulturnoj sali Osnovne škole “Huso Hodžić” Tešanj, sa početkom u 10:00 sati.

Juniori i kadeti ŽKK “Tešanj” su u ovom kolu takođe domaćini, u nedjelju, 05.11.2017. godine, u fiskulturnoj sali Osnovne škole “Huso Hodžić” Tešanj, sa početkom u 10:00 sati kadeti će odmjeriti snage sa vršnjacima iz OKK “Abeceda” Zenica, dok je juniorska utakmica na programu u 12:00 sati, protiv  ekipe KK “Krivaja” Zavidovići.

KK “Basketball Heroes” Tešanj će sa svojom selekcijom pretpionira ugostiti svoje vršnjake iz Zenice, ekipu KK “Kengur”.

Raspored svih utakmica 2. kola:

TEŠANJ: Gradina – Čelik Zenica,
TEŠANJ/MAGLAJ: Tešanj/Maglaj – Abeceda Zenica/Krivaja Zavidovići,
TEŠANJ/TESLIĆ: Basketball HeroesTešanj/WBS Teslić – Kengur Zenica.
KAKANJ: Kakanj – Vukovi Zenica,
ŽEPČE/ZENICA: Orlovik/Ten – Žepče/Winner Zenica.

Loading