Javni poziv za dostavu prijedloga za “Izbor sportiste godine općine Tešanj 2017”

Sportski savez općine Tešanj i u ovoj godini organizuje manifestaciju „Izbor sportiste godine općine Tešanj 2017.“ koja će se održati dana 27.12.2017. godine (srijeda) u Sportskoj dvorani JU „SRC“ Tešanj, sa početkom u 18:00 sati.

Planirano je da se uz prigodan prateći program proglase i nagrade najuspješniji pojedinci i sportski kolektivi općine Tešanj. Kategorije izbora su sljedeće:

  1. Najuspješniji sportista senior u muškoj i ženskoj konkurenciji,
  2. Najuspješniji sportista junior u muškoj i ženskoj konkurenciji,
  3. Najuspješniji sportista sa invaliditetom,
  4. Sportska nada općine Tešanj,
  5. Sportski radnik općine Tešanj,
  6. Najuspješnija sportska organizacija,
  7. Najuspješniji trener,
  8. Sportski novinar općine Tešanj,
  9. Pedagog tjelesnog odgoja općine Tešanj,
  10. Lice sa najdužim stažom u sportu,
  11. Sportski događaj godine 2017,
  12. Mediji koji su dali doprinos razvoju sporta,
  13. Specijalna priznanja za zasluge u razvoju sporta općine Tešanj,
  14. Sponzori i pokrovitelji koji su dali svoj doprinos razvoju sporta.

S tim u vezi, pozivamo sve klubove i udruženja sa sportskim predznakom sa područja općine Tešanj, da dostave osnovne podatke o svom klubu, sa posebnim osvrtom na 2017. godinu, te svoje prijedloge po gore navedenim kategorijama.

Potrebno je striktno navesti koji kandidat se predlaže za koju kategoriju te svaki prijedlog posebno obrazložiti, sa podacima o kandidatu, prema zahtjevu Obrasca za kandidovanje. Napominjemo da se izbor vrši isključivo za uspjehe klubova i pojedinaca u 2017. godini.

Na našoj web stranici: sportskisaveztesanj.ba/o-savezu/dokumenta/ može se preuzeti Obrazac za kandidovanje, kao i Pravilnik o imenovanju i radu Komisije za nagrade i priznanja Sportskog saveza općine Tešanj. S tim u vezi, potrebno je i da svaki klub potvrdi svog predstavnika u Komisiji za nagrade i priznanja, kako je to i predviđeno Pravilnikom.

Svoje prijedloge dostavite u kancelariju Sportskog saveza u Tešnju, ul. Kralja Tvrtka 1, i na e-mail adresu Saveza (kako je i predviđeno Pravilnikom), najkasnije do 30.11.2017.godine.

 

Loading