Karate klub “Unija” Tešanj i Karate klub “Tešanj” na Školskom prvenstvu Balkana u Novom Sadu.

Vikend pred nama donosi na Otvoreno školsko prvenstvo Balkana u karateu, za učenike osnovnih i srednjih škola, na kojem će učešće uzeti i naši Karate klub Tešanj i Karate klub “Unija” Tešanj.

Ovo takmičenje se održava u Novom Sadu (R.Srbija), od 10. do 12. novembra 2017. godine, pod nazivom “OPEN BALKAN SCHOOL KARATE GAMES”, i na kojem će nastupiti najupsješniji karatisti regiona.

Naši mladi karatisti su se, na osnovu rezultata sa Državnog školskog prvenstva u karateu za 2017. godinu, održanom u Tuzli, 29.10.2017. godine, na kojem je učestvovalo 497 takmičara iz 63 kluba iz BiH, izborili da u sastavu reprezentacije BiH učestvuju na ovom takmičenju.

Karate klub “Unija” Tešanj će nastupiti sa svoja 2 takmičara, (Džanan Rahmanović i Hidajet Jašić), kao i Karate klub “Tešanj” Tešanj, koji će takođe učestvovati sa svoja 2 takmičara, (Ajdin i Adnan Salkičević.

Sretno našim mladim karatistima, da dostojanstveno predstave svoje klubove, svoj grad i našu dragu BiH, te da nas i na ovom takmičenju obraduju osvajanjem novih medalja.

Loading