Karate klub “Unija” Tešanj – srebrna medalja na Školskom prvenstvu Balkana u Novom Sadu.

Proteklog su vikenda članovi Karate kluba Tešanj i Karate kluba “Unija” Tešanj učestvovali na Otvorenom školskom prvenstvu Balkana u karateu, za učenike osnovnih i srednjih škola, koje je održano u Novom Sadu (R.Srbija), od 10. do 12. novembra 2017. godine, pod nazivom “OPEN BALKAN SCHOOL KARATE GAMES”, na kojem su nastupili najuspješniji karatisti regiona.

Naši mladi karatisti su se, na osnovu rezultata sa Državnog školskog prvenstva u karateu za 2017. godinu, održanom u Tuzli, 29.10.2017. godine, na kojem je učestvovalo 497 takmičara iz 63 kluba iz BiH, izborili da u sastavu reprezentacije BiH učestvuju na ovom takmičenju.

Član Karate kluba “Unija” Tešanj Hidajet Jašić, iako jedan od najmlađih članova reprezentacije BiH, na ovom je takmičenju u kategoriji KATE osvojio 2. mjesto i srebrnu medalju te tako postao Viceprvak Balkana. Njegov uspjeh je još i veći kada znamo da je Karate reprezentacija BiH na ovom Balkanskom prvenstvu osvojila samo 4 medalje u ovoj kategoriji.

Naš Hidajet Jašić na pobjedničkom postolju

Član ovog kluba Džanan Rahmanović, kao aktualni prvak BiH u katama je u Novom Sadu imao jako dobar nastup, međutim nije uspio da prođe drugi krug gdje ga je zaustavio reprezentativac Crne Gore.

Članovi Karate kluba “Unija” Tešanj Džanan Rahmanović i Hidajet Jašić

Na takmičenju su nastupili i članovi Karate kluba Tešanj, braća Salkičević Adnan i Ajdin ali se, u preteškoj konukurenciji nisu uspjeli izboriti za medalje.  Adnan poslije prvog kruga gubi od reprezentativca Srbije rezultatom 3:2, dok je Ajdin u prvom meču izgubio od predstavnika Srbije rezultatom 4:1.

Članovi Karate kluba Tešanj – braća Adnan i Ajdin Salkičević

Pored ove osvojene medalje, mora se istaći da je za naše takmičare ovo bilo još jedno veliko i vrijedno iskustvo te da su takmičari oba kluba na najbolji način predstavili sebe, svoje škole, svoje klubove, naš Tešanj i našu dragu BiH.

Čestitamo!

Loading