Okrugli sto na temu “Sport, inkluzija, integracija i tolerancija”.

Jučer (četvrtak, 23.11.2017.godine) je u Zavidovićima, u organizaciji Koalicije Kultura Mira i Sportskog saveza općine Zavidovići, održan okrugli sto na temu “Sport, inkluzija, integracija i tolerancija”, koji je okupio predstavnike iz lokalne zajednice, Zeničko-dobojskog kantona, predstavnike sportskih klubova kao i članice koalicije iz općina u susjedstvu. Diskusiji je prisustvovao i uzeo aktivno učešće i predstavnik Sportskog saveza općine Tešanj.

Početnim izlaganjem prisutnima se obratio predsjednik Sportskog saveza općine Zavidovići Elvir Starčević, a potom pomoćnik Općinskog načelnika Zavidovića Idriz Alihodžić, pomoćnik Ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK Marinko Tokić, te predstavnik misije OSCE iz Terenskog ureda Travnik Daut Bajramović.

 

Nakon uvodnih obraćanja, uslijedila su i izlaganja na zadate teme ko je su po redoslijedu iznijele predstavnica Koalicije kultura mira Aldina Aličić i predsjednica udruženja “Mala sirena” Zavidovići Adisa Mahovac.

Prisutnima se obratio i Redžo Seferović, predsjedavajući Općinskog vijeća Zavidovići a potom su prigodna izlaganja imali i Amir Muminović, predsjednik Udruženja/društava pedagoga fizičke kulture ZDK ta naš proslavljeni rukometaš i rukometni trener Jasmin Mrkonja.

Nakon obraćanja uslijedila je i diskusija u kojoj su učešće uzeli prisutni predstavnici Saveza za sport i rekreaciju invalida općine Zavidovići, Nogometnog kluba “Krivaja”, Kajak kanu kluba “Mladost” Zavidovići, pomoćnik općinskog načelnika a prigodno izlaganje imao je i Mirsad Srkalović, generalni sekretar Sportskog saveza općine Tešanj, koji je iznio iskustva sa područja općine Tešanj na zadatu temu.

Po završetku diskusije uslijedili su i vrlo konstruktivni zaključci, koji će u pisanoj formi biti brzo dostupni, te izjave za medije. Bio je ovo još jedan, nadamo se uspješan, pokušaj da se društvo upozna o problemima na koje nailaze društveno marginizirane grupe te roditelji i djeca sa posebnim potrebama, sa konkretnim prijedlozima ka poboljšanju postojećeg stanja.

 

 

 

 

Loading