Plesni klub “Win” Tešanj na Svjetskom prvenstvu u Slavonskom Brodu.

Plesni klub “Win” Tešanj je u subotu, 11. novembra, sa svojim “Starsicama” nastupio na Svjetskom prvenstvu u akrobatskom rock'n'roll-u, za ženske juniorske formacije, održanom u sportskoj dvorani “Vijuš” u Slavonskom Brodu.

Organizator prvenstva bio je Športski plesni klub “Top Dance” iz Slavonskog Broda, u saradnji sa Hrvatskim rock'n'roll savezom koji su ovo prvenstvo održali uporedo sa svojim tradicionalnim, 23. po redu, međunarodnim takmičenjem u akrobatskom rock'n'rollu “Slavonija Open Internacional”.

Takmičenja su održana paralelno, sa preko 500 takmičarki iz Hrvatske, Mađarske, Slovačke, Rusije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Češke, Kazahstana i Švicarske. U nastavku donosimo impresije prvog čovjeka kluba, trenera Ernada Bedaka:

“Iza nas je jedno veliko takmičenje. Od samog početka, druženja sa članovima Športskog kluba “Astra” Slavonski Brod, koji su nas ugostili na najbolji mogući način, pa do samog kraja takmičenja.
Djevojke su dale sve od sebe ali od velike želje da svoj grad i svoju državu predstave na najbolji mogući način, napravile su jednu grešku koja nas je koštala boljeg rezultata. Na kraju, zauzeli smo 19. mjesto.
Svakako je ovo jedno vrijedno iskustvo za ubuduće, da idemo dalje i još jače sa radom, ponosni smo na to da smo se uopšte i pojavili na ovom takmičenju ali ostaje žal za šansom koju smo propustili. Mi idemo dalje, veće sljedećeg vikenda slijedi nam takmičenje u Tuzli, gdje ćemo nastupiti sa 70 takmičara u 9 kategorija.”

Svakako da je za naš Plesni klub “Win” Tešanj, koji je za kratko vrijeme od osnivanja zabilježio dosta vrijednih rezultata, i sam plasman na ovo prvenstvo veliki uspjeh na čemu im čestitamo i želimo puno sreće i dobrih izdanja na predstojećim takmičenjima.

Loading