Tematska panel diskusija o projektu “Sportom do zdravlja – SPORT ZA SVE”.

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas o održavanju tematske panel diskusije projekta „Sportom do zdravlja – SPORT ZA SVE“, koja će se održati u petak, 23. februara, u Konferencijskoj sali JU „Opća biblioteka“ Tešanj (sala u prizemlju), sa početkom u 18:00 sati. Nakon panel diskusije, u 19:20 sati, biće upriličena i Konferencija za medije.

Ova panel diskusija je organizovana povodom početka realizacije projekta „Sportom do zdravlja – SPORT ZA SVE“,  koji se implementira u sklopu „Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom balkanu (ReLOaD)“ finansiranom od Europske unije a kojeg provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Projekat realizuje Sportski savez općine Tešanj, u saradnji sa partnerima na projektu: Udruženje pedagoga fizičke kulture Tešanj, Plesni klub „Win“ Tešanj, Stonoteniski klub „Nec“ Tešanj, Sportsko udruženje Trepče i Udruženje sportskih ribolovaca „Blinker“ Kalošević-Tešanj. Direktni korisnici projekta su djeca sa posebnim potrebama i djeca sa normalno razvijenim sposobnostima, mladi, invalidna licima, ženska populacija i drugi građani.

Cilj ove panel diskusije je predstavljanje projekta „Sportom do zdravlja – SPORT ZA SVE“. Panelisti: dr.sc. Jasmin Zahirović (kineziologija), dr.sc. Almir Atiković (gimnastika), dr.sc. Amra Nožinović Mujanović (ples) i mr. Emina Turalić, psiholog, će nam ukazati opravdanost ovog projekta, te potrebu okupljanja, podsticanja i aktivnog učešća predstavnika jedinica lokalne samouprave, organizacija civilnog društva, javnih ustanova/institucija, medija i drugih relevantnih aktera na lokalnom nivou, ka zajedničkom djelovanju u podizanju javne svijesti i jačanju senzibiliteta lokalne zajednice prema ugroženim kategorijama društva.   

Ovim putem Vas pozivamo da se odazovete na tematsku panel diskusiju.

 

PROGRAM I SATNICA:

Loading