Održana Skupština Streljačkog kluba Tešanj.

U subotu, 31.03.2018. godine, u prostorijama JU “Opća biblioteka” Tešanj, održana je redovna izvještajna sjednica Skupštine Streljačkog kluba Tešanj, kojoj su prisustvovali članovi kluba u svim selekcijama, te gosti i simpatizeri kluba.

Skupštinu je veoma uspješno Benjamin Preldžić, predsjednik Skupštine,  dok je iscrpan Izvještaj o radu kluba podnio predsjednik Izudin Handžić. Takmičarski dio prezentovao je trener kluba Sakib Plančić, dok je Finansijski izvještaj podnio sekretar Muhamed Ibrahimović.

Oba izvještaja su usvojena jednoglasno.

Plan rada za 2018. godinu, sa Finansijskim planom, prezentovan je od strane sekretara, te je takođe jednoglasno usvojen, uz određene dopune.

Nakon radnog dijela, članovima Skupštine obratili su se prisutni gosti: Azra Muslija, pomoćnica načelnika Općine Tešanj, Besim Sejdić, predsjednik Sportskog saveza općine Tešanj, Safet Jašić direktor JU “SRC” Tešanj, Haris Sejdić predsjednik SK “Zigana” Tešanj i Sabahudin Mahmutović član kluba, koji su u svojim izlaganjima izrazili zadovoljstvo radom uprave kluba i takmičara, te čestitali i obećali pomoć u daljem radu i razvoju kluba.

Sekretar kluba Muhamed Ibrahimović je prisutnim članovima Skupštine ukratko izložio planove kluba za obilježavanje predstojeće desete godišnjice, uz organizaciju turnirskih aktivnosti i svečane sjednice Skupštine.

Iz izlaganja predstavnika uprave kluba stiče se jasan dojam o ekspanziji razvoja streljačkog sporta kroz rad uprave kluba i takmičara, uz činjenice koje posebno izdvajamo: veliki broj mladih zainteresovanih za ovaj sport, kao i postignuti rezultati tokom 2017. godine.

Učlanjenjem ovog kluba u Streljački savez BiH i Streljački savez Federacije BiH, te nabavka savremenih standard puški, pored postojećih serijskih puški i angažman licenciranog trenera sa bogatim iskustvom,  predstavlja svakako jedan veliki iskorak u radu, te je za očekivati da će takmičarski rezultati biti na zavidnom nivou i tokom 2018. godine.

Loading