Stoni tenis za sve.

Sportski savez općine Tešanj, u saradnji sa Stonoteniskim klubom „Nec“ Tešanj i JU Centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama Tešanj , u okviru  projekta „Sportom do zdravlja – SPORT ZA SVE“ organizuje jednomjesečnu obuku – treninge stonog tenisa.

Praktična obuka i treninzi stonog tenisa realizuju se u periodu od 01.04. do 30.04.2018. godine, za sve zainteresovane građane općine Tešanj, sa posebnim akcentom na osobe sa posebnim potrebama, osobe sa invaliditetom, žensku populaciju i mlade.

Trenažni proces vodi trener sa dugogodišnjim iskustvom u stonom tenisu Besim Sejdić, uz pomoćne trenere posebno za žensku populaciju.

Treninzi se održavaju u prostorijama JU “SRC” Tešanj (mala sala na spratu) u dane:
ponedeljak: od 10:00 -12:00 sati (osobe sa posebnim potrebama),
utorak: 20:30 – 21:30 sati (invalidna lica i žene),
četvrtak: 10:00 – 12:00 (osobe sa posebnim potrebama),
petak: 18:30 – 20:00 (školska djeca m/ž),
petak: 20:00 – 21:30 (osobe sa invaliditetom i žene),
nedjelja: 17:00 – 19:00 ( školska djeca m/ž),
nedjelja: 19:00 – 21:30 ( osobe sa invaliditetom i žene).

Preko 50 polaznika već učestvuje u jednomjesečnoj obuci u ovom olimpijskom sportu, a za sve polaznike obezbjeđene su promotivne majice te osvježenje tokom treninga.

Stonoteniski klub “NEC” Tešanj će kroz realizaciju ovog projekta ojačati svoje kapacitete na način da će izvršiti nabavku opreme za stoni tenis koja će biti na raspolaganju članovima kluba u redovnom radu.

Osnovna misija ovog projekta je da osobe koje žive na margini društva budu uključene u sportske aktivnosti i da se nastave ravnopravno baviti sportovima koji su prilagođeni njihovim fizičkim i motoričkim sposobnostima.

Krajem mjeseca avgusta 2018. godine, takođe u okviru  projekta „Sportom do zdravlja – SPORT ZA SVE“, biće organizovan i sportski događaj, sa prezentacijom naučenih vještina, uz druženje i zabavu svih učesnika projekta.

Loading