“Tešanj Open 2018” – Još jedno uspješno taekwondo takmičenje.

U subotu, 28.04.2018. godine, u fiskulturnoj sali Osnovne škole “Huso Hodžić” u Tešnju, uspješno je održano još jedno međunarodno taekwondo takmičenje “Tešanj Open 2018”.

Organizator ovog turnira bio je naš klub Taekwondo akademija Tešanj, u suorganizaciji sa Taekwondo klubom “Dragon” Doboj Jug.

Bila je ovo odlična prilika za naše najmlađe borce, koji još nemaju takmičarskog iskustva, da se iskažu i upišu svoje prve takmičarske borbe. Mora se istaći da su naši najmlađi ovu priliku odlično iskoristili tako da su u uzrastu “Vrtićanci” osvojili ubjedljivo 1. mjesto ekipno, kao 1. mjesto ekipno u kikovima.

U ekipnom poretku klubova “A” klase, naša Taekwondo akademija Tešanj zauzela je visoko 2. mesto u ekipnom plasmanu. Ukupno su osvojili 54 medalje: 18 zlatnih, 22 srebrne i 14 bronzanih, te pehar za ekipno 2. mjesto klubova A klase, 1. mjesto ekipno u uzrastu “Vrtićanci” i 1. mjesto ekipno u kikovima.

Ekipni poredak klubova:

  1. mjesto: Taekwondo klub “Brčko” Brčko Distrikt
  2. mjesto: Taekwondo akademija Tešanj
  3. mjesto: Taekwondo klub Brinje (R.Hrvatska)

Čestitamo našim takmičarima na postignutim rezultatima a svakako i Taekwondo akademiji Tešanj i Taekwondo klubu “Dragon” Doboj Jug na odličnoj organizaciji takmičenja.

Loading