Federalna liga u streljaštvu serijskom vazdušnom puškom – Drugo kolo.

Vikend pred nama donosi nam drugo kolo Federalne lige u streljaštvu serijskom vazdušnom puškom, u kojoj sa svim selekcijama nastupaju naši klubovi Streljački klub Tešanj i Streljački klub “Paljuge” Šije.

Ova liga zamišljena je kao okvir za takmičenje klubova sa prostora Federacije BiH, koji preferiraju takmičenje zračnom puškom – serijski program i drugih zainteresovanih klubova, s mogućošću širenja takmičenja na druge discipline i druge vrste zračnog oružja. Takmičenja se održavaju u tri kategorije: kadeti, juniori i seniori, kako za muškarce tako i žene.

Drugo kolo ove Lige se održava u Tešnju, u streljani objekta “Musala”, u nedjelju 06.05.2018. godine, u organizaciji Streljačkog saveza Federacije BiH i domaćina takmičenja Streljačkog kluba Tešanj.

Takmičenju će pristupiti 13 klubova iz 4 kantona sa područja Federacije BiH, sa oko 200 učesnika. Zbog ograničenog kapaciteta streljačkih mjesta i velikog broja učesnika, takmičenje će početi u 08:00 sati.

Svakako da ovo predstavlja značajan napredak u streljaštvu na području naše općine i da će nedjelja biti veliki dan za naše klubove koji učestvuju u ovoj Ligi, koji su dobrim rezultatima već u prvom kolu nagovijestili da imaju kvalitetne strijelce.

Želimo im puno sreće na takmičenju, da se iskažu kao dobri domaćini te u najboljem svjetlu prikažu naš grad a naravno i da ostvare što bolje rezultate.

Loading