Škola fudbala “Šampion” Tešanj.

Novoformirana Škola fudbala “Šampion” Tešanj pokazuje veliku ozbiljnost u radu već od samog osnivanja. Ovu školu vode renomirani licencirani treneri sa UEFA-A licencama, a treninzi se održavaju na fudbalskom stadionu u Mekišu.

Potpisan je trogodišnji ugovor sa Mjesnom zajednicom Dobropolje-Mekiš o korištenju ovog stadiona, te se na osnovu odredbi ugovora krenulo i u uređenje samog terena.

Škola fudbala “Šampion” Tešanj nedavno je primljena i pod okrilje i punopravno članstvo Sportskog saveza općine Tešanj.

Jučer (utorak, 08.05.2018.godine) na stadion u Mekišu postavljena je Državna zastava te logo Škole, nakon čega su odigrane i prve prijateljske utakmice na svom stadionu, gdje su ugostili svoje sportske prijatelje iz Maglaja, Školu fudbala “Sportino Ma” Maglaj.

Uz dosta gledalaca i u prelijepoj atmosferi, mali fudbaleri pokazali su sve što su do sada naučili na treninzima a prema riječima glavnog trenera Miralema Pašića, prikazan je i vidan napredak u igri. Pašić je istakao i da su ove utakmice poslužile kao odlična priprema pred turnir “Feniks kup 2018” koji se održava u Bosanskoj Krupi, na kojem će učešće uzeti i ova Škola.

Želimo im puno sreće u radu i dobrih rezultata, kako na ovom turniru tako i na svim ostalim takmičenjima. U nastavku nekoliko fotografija sa jučerašnjeg druženja:

Loading