Poraz naših rukometaša u zadnjem kolu Prve lige FBiH – grupa “Sjever”.

Proteklog vikenda odigrano je posljednje, 22. kolo takmičenja Prve rukometne lige Federacije BiH – grupa “Sjever”, u kojoj nastupa naš Rukometni klub “Bosna TS ” Tešanj.

U vrlo dramatičnoj završnici, naši rukometaši su u subotu, 12.05.2018. godine, u sportskoj dvorani JU “Sportsko rekreacioni centar” Tešanj, poraženi od ekipe RK “Sloboda Solana” iz Tuzle, koja je uz dosta sreće utakmicu riješila u svoju korist.

Veoma borbeni gosti su bolje otvorili susret ali su se naši rukometaši vrlo brzo vratili u igru te na odmor otišli sa prednošću 14:13.

U nastavku igre, naši momci bolje kreću te ostvaruju prednost od 4 gola ali borbeni tuzlaci se ne predaju, uspijevaju poravnati rezultat i prijeći u vođstvo.

U posljednjoj minuti, kod prednosti od jednog gola gostiju, naši rukometaši propuštaju šanse za izjednačenje a doslovno u zadnjoj sekundi utakmice, izvrsni golman gostiju Čajić brani šut našeg Omahića i donosi pobjedu svom timu, za konačnih 27:28.

Kod naše ekipe istakli su se Omahić sa 7, Isaković Z. sa 6, te mladi Duđak sa 5 pogodaka, dok su kod gostiju bolji od ostalih bili Hamzabegovic sa 6, te Dautović i Pirić sa po 5 pogodaka.

Čestitamo gostima na pobjedi a čestitke idu i našim momcima, za veliku borbenost i zalaganje ne samo na ovoj utakmici nego i tokom cijelog prvenstva.

Uskoro očekujemo i rezultate ostalih utakmica i konačnu tabelu po završetku sezone.

 

Loading