U Tešnju uspješno održano Prvenstvo ZDK u karateu.

Proteklog vikenda je u Tešnju održano Prvenstvo Zeničko-dobojskog kantona u karateu, za djecu, kadete, juniore i seniore. Naš Karate klub “Unija” Tešanj bio je domaćin i tehnički organizator ovog takmičenja, koje je održano u Gradskoj dvorani JU “Sportsko-rekreacioni centar” Tešanj, na 3 borilišta, za sve starosne kategorije, u katama pojedinačno i ekipno te borbama, pojedinačno i ekipno.

Takmičenje je otvorio načelnik općine Tešanj Suad Huskić, a prisutnima su se obratili sportski direktor Karate kluba “Unija” Tešanj Jakub Roša, zatim predsjednik Karate saveza ZE-DO kantona Arnel Kalušić, te predsjednik Sportskog saveza općine Tešanj Besim Sejdić.

Zvaničnici su u svojim obraćanjima iskazali dobrodošlicu takmičarima i gostima, te istakli pozitivan pomak u razvoju karatea formiranjem Karate saveza ZE-DO kantona.

Prije početka takmičenja uručene su zahvalnice ustanovama i privrednim društvima koji su dali svoju podršku u organizaciji ovog prestižnog takmičenja.

Trener kluba Almir Glavić, zajedno sa trenericom Dženanom Abdula, uručili su priznanja najboljim pojedincima-takmičarima Karate kluba “Unija” Tešanj.

Na samom takmičenju učestvovalo je 15 ekipa. Takmičenje je upriličeno na tri tatamija uz prepunu dvoranu gostiju, gledaoca i takmičara. Ukupan broj takmičara i postignuti plasmani će biti objavljeni nakon službenog sumiranja svih rezultata.

Ističemo da su na današnjem takmičenju našu općinu predstavljali Karate klub “Unija” Tešanj i Karate klub “Tešanj” Tešanj.

Čestitamo organizatoru na profesionalno pripremljenom i odrađenom takmičenju u svim segmentima (tehnička, sudijska i takmičarska organizacija, te za vizuelni identitet i ukupan dojam prvenstva).

Loading