Alija Ogrić na “Hayat” televiziji najavio Svjetsko prvenstvo u kicboxingu u Sarajevu 2019.

U srijedu, 27.06.2018. godine, direktor Centra borilačkih sportova Tešanj Alija Ogrić, gostovao je u emisiji “Hayat” televizije “Dobar dan Bosno i Hercegovino”, gdje je najavio predstojeće Svjetsko prvenstvo u kickboxingu, koje se održava u Sarajevu iduće godine.

Naš Alija Ogrić, koji je potpredsjednik Kickboxing saveza BiH i potpredsjednik Balkanske “WAKO” Federacije, imenovan je za direktora Svjetskog prvenstva, koje će se održati u Olimpijskoj dvorani “Zetra” u Sarajevu, od 19. do 27. oktobra 2019. godine.

Na ovom prvenstvu se očekuje učešće 80 zemalja i preko 2.000 najboljih svjetskih boraca sa 5 kontinenata. Televizija “Hayat” je generalni medijski pokrovitelj ovog događaja koji će zasigurno biti jedan od najvećih događaja ikad, bar što se tiče kickboxinga na ovim prostorima.

Maskota Svjetskog prvenstva je Bosanski zmaj “ZMAKI”, budući da su u svijetu bosanski navijači u svim sportovima prepoznatljivi kao “Zmajevi”, a sam naziv je spoj početnih slova riječi ZMAJ i KICK (udarac).

Bitno za spomenuti je i to da je autor dizajna “Bosanskog zmaja” još jedan tešnjak, naš akademski slikar Miralem Brkić, koji je više od dva mjeseca radio na kreaciji i izgledu ove maskote.

Kompletan video ovog predstavljanja na “Hajat TV” možete pogledati OVDJE.

 

Loading