Turnir u ragbiju na pijesku “Beach Rugby”.

Ragbi klub “TRK” Tešanj je u subotu, 21.07.2018. godine, na pješčanom terenu kompleksa “Šibovi” u Jelahu, organizovao turnir u ragbiju na pijesku “Bech Rugby”.

Iako se na turniru očekivao nastup većeg broja muških i ženskih seniorskih ekipa, usljed pomjeranja termina turnira (koji je nastupio zbog loših zbog vremenskih uslova) došlo je i do otkazivanja učešća, budući da je za većinu seniorskih ekipa u međuvremenu nastupila ljetna pauza.

Ali organizator se potrudio te je ove godine ponudio nešto novo, “Rugbyonicu” za najmlađe, u kojoj su učestvovala djeca iz tešanjskih vrtića i obdaništa.

Topli i sunčani subotnji dan na kompleksu stadiona ”Šibovi” u Jelahu ispunilo je i uljepšalo preko 50 dječijih osmijeha.

Po prvi put na našim prostorima, odigran je turnir za djecu u ragbiju na pijesku, u kojem je, pored djece iz tešanjskih obdaništa, učestvovala i ekipa Ragbi kluba “Čelik” iz Zenice.

Dječija radost i osmijeh su zaista neprocjenjivi, rezultat je naravno bio u drugom planu, ako ga je iko i računao.

Iz Ragbi kluba “TRK” Tešanj zahvaljuju se svim vrtićima sa područja općine Tešanj, koji su se odazvali na poziv, te svim volonterima koji su nesebično pomagali u organizaciji, dok posebna zahvala ide za sportske prijatelje iz Ragbi kluba “Čelik”.

Loading