Pripremne utakmice TOŠK-a: Oproštaj kapitena.

Proteklog vikenda naš “TOŠK” odigrao je posljednje dvije utakmice pred početak sezone 2018/2019. u Prvoj ligi Federacije BiH, koja startuje već sljedećeg vikenda.

U subotu, 04.08.2018. godine, na stadionu “Topolik” na Tešanjci, odigrana je utakmica sa ekipom “Usore” koja je završena rezultatom 1:1. Golove su postigli Kršić za “TOŠK” i Bekrić za “Usoru”. TOŠK nije oduševio igrom na ovoj utakmici, protiv odlične ekipe “Usore”, ali je trener Mrguda dao priliku igračima iz drugog plana, da se iskažu i nametnu za prvu postavu.

U nedjelju, 05.08.2018. godine, na svom stadionu, na tešanjskim “Lukama” odigrana je druga pripremna utakmica, protiv ekipe OFK “Gradina” iz Srebrenika. Dosta lijepa utakmica, sa mnogo dobrih poteza na obje strane, završena je rezultatom 2:0 za “TOŠK” a golove su postigli Rastoka i Hasić.

Ova prilika iskorištena je i da se na svečan i  dostojanstven način oprosti od dugogodišnjeg kapitena Adisa Hankića, koji je to svakako i zaslužio jer je “TOŠK”-u dao svoje najbolje godine, uvijek bio na raspolaganju, uvijek prvi na prozivci, nikad povrijeđen.  

Sretno Adisu u daljem životu i radu, a sreća neka prati i našeg “TOŠK”-a u novoj sezoni, gdje će u prvom kolu u nedjelju, 12.08.2018. godine, na svojim “Lukama” ugostiti ekipu “Bratstva” iz Gračanice.

Loading