Turnir u stonom tenisu.

U nedjelju, 12.08.2018. godine, u prostorijama sportske dvorane JU “SRC” Tešanj, upriličen je turnir za članove Stonoteniskog kluba “Nec” Tešanj, u svim uzrasnim kategorijama.

Povodom završetka projekta “Škola stonog tenisa”, svim polaznicima su uručene diplome o uspješno završenoj školi stonog tenisa, te je za iste organizovano takmičenje u kojem su mladi stonoteniseri i stonoteniserke ostvarile sljedeće uspjehe:

Kategorija 2010.-2012. godište:
1. Emina Sejdić
2. Sumeja Medić
3. Enida Čabrić

Kategorija 2008.-2009. godište:
1. Amel Hadžalić
2. Osman Đulić
3. Adem Smajlhodžić

Kategorija 2004.-2005. godište:
1. Benjamin Jašarević
2. Ajdin Ljevaković
3. Lukman Đogić

U nastavku turnira nastupile su selekcije kadeta, juniora i seniora koji su pokazali zavidan nivo igračkih sposobnosti. Rezultati su sljedeći:

Juniorke:
1. Amila Bavrk
2. Dženana Jašić

Kadeti:
1. Abdulah Jašić
2. Husein Jašić
3. Eldar Bavrk

Juniori:
1. Ahmed Jašić
2. Dženan Sejdić
3. Adel Jusufović

Seniori:
1. Amir Mehinović
2. Alem Prnjavorac
3. Mirsad Bedak

Najboljim pojedincima uručene su diplome i medalje.

Tokom turnira upriličen je svečani doček članova STK “Nec” Tešanj koji su na “Sportskim igrama mladih” u Sarajevu ostvarili značajne sportske rezultate. Uprava kluba odlučila je da se oni nagrade skromnim poklonima, kao mali znak pažnje za njihov trud, ponašanje i dostojanstveno predstavljanje matičnog kluba i općine Tešanj.

Osvajač prvog mjesta na Sportskim igrama mladih u Sarajevu, Abdulah Jašić je upravi kluba poklonio osvojenu zlatnu medalju sa posvetom, kao uspomenu na ovaj sportski rezultat.

Uprava kluba je takođe iskoristila ovu prigodu te su uručene zahvalnice zaslužnim pojedincima i institucijama koji su pružili nesebičnu podršku u radu i razvoju STK “Nec” Tešanj tokom 2018. godine:
1. Općina Tešanj,
2. JU “SRC”Tešanj,
3. JP “Toplana” dd Tešanj,
4. Safet Jašić,
5. Elvir Đulić.

Kompletan turnir je protekao u ugodnoj atmosferi, druženju i slavlju članova STK “Nec” Tešanj, a turniru su prisustvovali i roditelji polaznika Škole stonog tenisa.

STK “Nec” Tešanj nastavlja sa održavanjem trenažnog procesa u prostorijama sportske dvorane, u svojim uobičajenim terminima: petkom i nedeljom od 18:30 do 22:00 sata.

Loading