MTB Tešanj na Biciklijadi u Kladnju.

Na osnovu poziva Biciklističkog kluba Kladanj, 27 članova Biciklističkog kluba MTB Tešanj su u nedelju, 22.05.2016.godine, krenuli na manifestaciju „Stazom tolerancije 2016“ Kladanj, u organizaciji biciklističkog kluba tog grada. U 09:00 sati počela je prijava učesnika, a biciklijada je imala veoma dobar odziv sa oko 140 učesnika. Pored Biciklisrtičkog kluba MTB Tešanj, učešće u biciklijadi uzeli su i slijedeći klubovi: Biciklistički klub Živinice, Biciklistkički klub Olovo, Biciklistički klub Bike Tour Lukavac, Biciklistički klub Tešanj i naravno organizator Biciklistički klub Kladanj.

Nakon uputa organizatora o maršuti, krenulo se putem Kladanj – Muška voda – vrh planine Konjuh sa ukupnom dužinom oko 48 km. Biciklijada je bila dobro organizovana, sa pratnjom hitne pomoći i policije. Vrlo pozitivna atmosfera koja je čitav dan samo jačala, umor je pretvorila u dodatno zadovoljstvo i kvalitetno punjenje baterija za vraćanje svakodnevnim aktivnostima. Pri povratku sa vrha planine Konjuh koji iznosi 1.328 metara nadmorske visine pripremljen je ručak za sve učesnike.

Iz MTB Tešanj poručuju da su “učinili sve kako bi klub predstavili u što boljem izdanju, te da o tome dovoljno govori izjava organizatora biciklijade i građana Kladnja da je njihov grad obojen u plavo-bijelu boju, boju našeg kluba, što simbolizuje veličinu našeg učešća i doprinosa manifestaciji”.

Više o Biciklističkom klubu MTB Tešanj možete saznati i na: www.mtb-tesanj.ba

 u nastavku nekoliko fotografija sa Biciklijade: 2 3 4 5 6 7 8 9

Loading