Biciklistički klub Tešanj na Vlašiću.

Proteklog vikenda 5 članova Biciklističkog kluba Tešanj uputilo se biciklima na izuzetno zahtjevnu turu Tešanj – Vlašić.

Krenulo se u subotu rano ujutro, putem preko Džemilić Planja, Banje Vrućice, Blatnice pa sve do Vučije planine. Konstantan uspon već ostavlja traga na biciklistima ali nakon dolaska na plato Vučije planine i pogleda na Vlašić preko puta, umor kao da sam od sebe nestaje.

Nakon ručka i odmora, kreće se dalje, lagani spust 10-tak kilometara a onda opet konstantan uspon prema vrhu Vlašića. U kasnim popodnevnim satima stiže se na odredište, Ljuta Greda (1740 m.n.v.) gdje su biciklisti zanoćili.

Sutradan, u ranim jutarnjim satima kreće se nazad, istim putem ali je sada putovanje dosta ugodnije jer se uglavnom ide nizbrdo.

Povratak je prošao bez većih problema, ako izuzmemo pucanje unutrašnje i vanjske gume kod jednog bicikliste te česte kontakte sa psima tornjacima koji čuvaju stada ovaca. Srećom, ti susreti prolaze bez posljedica jer biciklisti ne predstavljaju opasnost za stado te tornjaci vrlo brzo gube interes za njih.

U Tešanj se stiglo u ranim popodnevnim satima, biciklisti iscrpljeni ali izuzetno zadovoljni i sretni jer je ispunjen i ovaj težak zadatak i što je sve prošlo prema planu i u najboljem redu. Osmijesi na njihovim licima najbolje govore da bi ovaj poduhvat vrlo rado ponovili.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 17 18 19 20 21 22

 

 

Loading