Akcija Ragbi kluba “TRK” Tešanj.

Prije nešto više od mjesec dana, Ragbi klub “TRK” Tešanj započeo je akciju izgradnje pješčanog terena za ragbi, pod nazivom “Uplati pijesak za novi ragbi pljesak”. Kako nam javljaju naši ragbisti, dogovoreni su i svi detalji i radovi su već počeli a u cilju pravovremenog obavještavanja javnosti, dolaze i informacije:

Teren je dimenzija 30 x 35 m, iskop na dubinu od 30 cm koštao je 800 KM. U tu svrhu, u pomoć je priskočila Mjesna zajednica Jelah donacijom od 1.000 KM. Do sada je od sportskih prijatelja skupljeno oko 1.300 KM,  i ta sredstva će biti uložena u nabavku folije za pokrivanje terena i nabavku pijeska. Općina Tešanj je uplatila prvu tranšu redovnih sredstava u iznosu od 2.000 KM, dok je klub iz svojih sredstava izdvojio 1.800 KM.

Za gore navedenu površinu treba oko 300 kubika pijeska, što je i najveća stavka koja košta otpilike 9.000 KM, dok balon za pokrivanje dimenzija 30 x 35 m košta oko 6.000KM.

Ovo je prvobitna procjena radova na izgradnji a da bi se organizovao planirani Međunarodni turnir u ragbiju biće zaista potrebno još sredstava, ali ragbisti ne odustaju i uz pomoć ljudi dobre volje namjeravaju posao privesti kraju. Takođe poručuju i da je sve oko ovog projekta potpuno otvoreno i transparentno, te da stoje na raspolaganju svakome koga zanima da u svakom trenutku može provjeriti stanje projekta i planove za naredni period.

Loading