Uspješno realizovana Škola stonog tenisa za osobe sa posebnim potrebama.

U četvrtak, 20.07.2017.godine, sa početkom u 12,00 sati, na lokalitetu „Jezero Mrkotić“ u Mrkotiću, općina Tešanj, neformalna grupa mladih, aktivni članovi Stonoteniskog kluba „NEC“ Tešanj, u sklopu projekta koji finansira Fondacija “Mozaik” i Općina Tešanj, organizovali su druženje polaznika „Škole stonog tenisa za osobe sa posebnim potrebama“, odnosno korisnicima “Centra za djecu i odrasle osoba sa poteškoćama u razvoju ZDK – poslovna jedinica Tešanj”.

Realizaciju ovog korisnog projekta punog empatije, nesebično su pomogli uposlenici “Centra za djecu i odrasle osobe sa poteškoćama u razvoju” iz Tešnja na čelu sa Miralemom Mulabdićem, a druženju je prisustvovala i odgovorna osoba iz ZDK-a Meldina Ugarak, te predstavnik Općine Tešanj Mirnes Dedukić.

Realizacija projekta ne bila moguća bez podrške JU „SRC“ Tešanj i direktora Safeta Jašića koji je ustupio sportsku dvoranu besplatno za realizaciju ovog projekta.

Svi polaznici Škole su uspješno prošli obuku i istima su dodijeljene diplome o završenoj školi stonog tenisa te zlatne medalje, dok je “Centru za djecu i odrasle osobe sa poteškoćama u razvoju” u Tešnju dodijeljen veliki pehar sa namjerom da krasi njihove prostorije i podsjeća ih na prelijepo druženje.

Ugođaj je upotpunila i direktorica JU „Biblioteka“ Tešanj Almina Alagić koja je svim polaznicima Škole stonog tenisa obezbjedila prigodne poklone na čemu joj se od srca zahvaljujemo.

Organizaciju i provedbu projekta nesebično su pomogli Nermin Jusufović i Mehmed Hasić koji su obezbjedili hranu i osvježenje za učesnike Škole stonog tenisa.

FTV je emitovala vijest o potpisivanju projekata Fondacije “Mozaik” od strane članova neformalnih grupa mladih sa područja općine Tešanj, prilog možete pogledati na ovom linku: http://www.federalna.ba/bhs/vijest/209658

Naravno, projekat je podržan i realizovan od članova Neformalne grupe mladih – članova STK “Nec” Tešanj, koji su prepoznali problem djece sa posebnim potrebama, aplicirali na projekat Fondacije “Mozaik”, uspješno usvojili sva potrebna znanja i vještine na kursu društvenih inovacija i dobili potrebna sredstva za realizaciju projekta, nakon čega je projekat sproveden u djelo.

Svi polaznici Škole stonog tenisa nakon realizacije ovog projekta imaju mogućnost da u ovom klubu nastave sa trenažnim procesom i, kako poručuju iz STK “NEC” Tešanj: “Vrata našeg kluba će za njih uvijek biti otvorena”, te ističu:

“Mišljenja smo da bi većina sportskih klubova na području općine Tešanj, u narednom periodu trebala izdvojiti dio svog vremena za rad sa djecom sa posebnim potrebama, lično bih voljeli da ta djeca prisustvuju kao gledaoci na fudbalskim i drugim utakmicama te da u sklopu svojih mogućnosti učestvuju u usvajanju novih znanja i vještina u postojećim klubovima, jer to oni zaista zaslužuju.

Hvala našim drugarima iz Centra na lijepom druženju i lijepim uspomenama, naši pogledi na svijet nakon ovog projekta su sasvim drugačiji, ljubav, drugarstvo i zahvalnost koje osobe sa posebnim potrebama posjeduju nemože se izmjeriti, to zaista treba doživjeti…”

Šta reći nego čestitamo i nadamo se realizaciji još ovakvih i sličnih projekata ubuduće.

Loading