full screen background image

CBS TEŠANJ

CENTAR BORILAČKIH SPORTOVA “TEŠANJ” TEŠANJ jedan je od najuspješnijih sportskih kolektiva, u invidualnim sportovima, na prostoru općine Tešanj, na osnovu do sada ostvarenih takmičarskih rezultata na državnim i međunarodnim takmičenjima. Formiran je 15.01.1996. godine, sa osnovnim ciljem razvoja borilačkih sportova kao masovne fizičke kulture, postizanja vrhunskih rezultata na domaćim i međunarodnim takmičenjima kao i organizacije sportskih manifestacija u kickboxingu u gradu Tešnju.

U periodu od dvadeset godina postojanja, kroz klub je prošao veliki broj članova a njih dvadeset su dobili i zvanje majstora borilačkih sportova. Naši takmičari su osvajali medalje sa svjetskih, evropskih, balkanskih prvenstava zatim sa svjetskih, evropskih i balkanskih kup-a kao i sa velikog velikog broja međunarodnih kupova.

Prema takmičarskim rezultatima klub je redovno u samom vrhu po broju medalja koje osvaja na prvenstvima BiH u okviru Kickboxing saveza BiH, a 1999. i 2010. godine klub je proglašen za najuspješniju ekipu prvenstva BiH po broju osvojenih medalja. Naši takmičari su redovno u sastavu juniorske i seniorske reprezentacije BiH u kickboxingu.

CBS Tešanj do sada je redovno u grupi sportskih klubova koji dobijaju najveći broj priznanja na izboru sportiste godine općine Tešanj. Klub je do sada imao sportistu godine, trenera godine, sportskog radnika godine kako na nivou općine Tešanj i na nivou ZE-DO kantona. Internacionalni kickboxing kup Balkan Open je sedam godina zaredom sportski događaj godine općine Tešanj, dva puta sportski događaj godine ZE-DO kantona. Sportski događaj po kome je CBS Tešanj, grad Tešanj ali i BiH prepoznatljiva u zemljama članicama svjetske WAKO federacije je Balkan Open. Tradicionalno se održava od 2009 godine u Tešnju, na takmičenju su do sada nastupili timovi iz 20 evropskih zemalja i ono se redovno nalazi na kalendaru svjetske federacije.

Dva najznačajnija priznanja koja je klub dobio do sada je priznanje na Izboru sportiste godine BiH za razvoj sporta u BiH za organizaciju sportskog događaja Balkan Open i priznanje koje je klub dobio za postignute rezultate u oblasti sporta u povodu općinskog praznika 9. septembar od strane općine Tešanj.

Takmičari CBS Tešanj sa postignutim vrhunskim rezultatima od nastanka kluba su: Jasmina Merdić, Sabahudin Delić, Mirsad Šeljmo, Turkeš Nedžad, Elvedin Dubravac, Admira Turkić, Atif Salkanović, Rešad Mešinović, Mirajet Ganjgo, Semir Mujkanović, Dijana Fejzić, Adela Fejzić, Lejla Fejzić, Sumeja Jahić, Ago Artuković, Haris Mujkanović, Lamija Ogrić, Džejlana Piro, Hajrudin Čamdžić, Kerim Čamdžić, Bajro Roša idr.

Najuspješniji trener kluba do sada je Elvedin Dubravac pod čijim je vođstvom klub u grad Tešanj donio niz medalja sa međunarodnih takmičenja a gdje posebno izdvajamo titule: viceprvak Svijeta, prvak Evrope, prvak Balkana kao i medalje sa svjetskih, evropskih i balkanskog kup-a.

CBS Tešanj je u vrhu u BiH po broju i uspješnosti organizovanja sportskih manifestacija u kickboxingu od kojih je većina bila međunarodnog karktera i sa velikom pozornošću pisanih i elektroskih medija u BiH i regionu. Nabrojaćemo samo neke od manifestacija: deset memorijala “Šehidi Tešnja”, susrete reprezentacija BiH- Hrvatska i susret reprezentacija BiH-CG, Bajramski TV turnir, profesinalni meč svjetskog šampiona Zije Polje, tri Internacionalna kup-a Tešanj Open, prvenstvo Balkana, sedam balkanskih kup takmičenja Balkan Open i dr. CBS Tešanj je organizovao
najznačajniji sportski događaj u istoriji amaterskog kickboxinga u BiH:  XIII Prvenstvo Balkana koje je bilo na terminu 31.08- 2.09.2007 godine u gradu Tešnju, koje je od zvaničnika WAKO federacije ocijenjeno kao najbolje organizovano prvenstvo Balkana od kako se rade ova prvenstva.

CBS Tešanj posjeduje moderno urađenu salu za kickboxing i fitnes u prostoru koji je klubu dodijelila na korištenje općina Tešanj i nalazi u Vatrogasnom domu Tešanj. Klub posjeduje web stranicu
www.balkanopentesanj.com i svoju e-mail adresu: cbstesanj@gmail.com.

Upis i članarina u klubu su besplatni za sve.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com