full screen background image

KK UNIJA

Karate klub „UNIJA“ Tešanj, osnovan u januaru 2010. godine, s ciljem promovisanja, razvijanja i unapređenja karate sporta na području naše općine, član je Karate saveza BiH.

Za relativno kratko vrijeme postao je vrlo respektabilan klub, sa pregršt osvojenih medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Samo u protekloj, 2015. godini, ovaj klub je učestvovao na 7 turnira, od čega na 2 turnira u Hrvatskoj, 2 turnira u Srbiji, te 3 turnira u BiH. Na navedenim turnirima osvojene su ukupno 102 medalje od čega:  27 zlatnih, 29 srebrenih i 46 bronzanih medalja. Takođe, u 2015. godini klub je organizovao dva polaganja za učenička zvanja gdje su potvrđeni  članovi sa višim karate zvanjima, a organizovana su i dva upisa novih članova.

Pozitivan trend nastavljen je i u 2016. godini, polaganje za učenička zvanja u januaru 2016. godine, zatim učešća na brojnim turnirima u zemlji i inostranstvu. Grand prix Međimurja u Nedelišću, “TK OPEN” u Tuzli, “Ilidža Open” u Sarajevu, Zagreb, Banjaluka, Sarajevo, Živinice, Bugojno, “CRO CUP” Nedelišće, samo su neke od destinacija koje su pohodili članovi ovog kluba i odakle su se vratili sa velikim brojem priznanja, pehara i medalja.

Ponosno se ističe i to da klub već ima i reprezentativce BiH, koji su taj status zaradili na državnim prvenstvima u Sarajevu, Banjaluci, Čitluku i Bugojnu te su i predstavljali našu Bosnu i Hercegovinu na Balkanskom prvenstvu u Beogradu u maju 2016. godine.

Članovi KK “Unija” učestvovali su na karate kampu “Neum 2016”, koji je trajao od 01. do 06. avgusta ove godine, nakon kojeg je upriličeno polaganje za Karate zvanja Crni pojas od 1. do 4. dan. Članovi KK “Unija” Adis Ostrvica i Suljo Sejmenović, ne samo da su uspješno položili majstorsko zvanje “Crni pojas 1. DAN”, nego su od strane Komisije izabrani među 5 najboljih od preko 50 kandidata.Na polaganju je učestvovao i trener KK “Unija” Almir Glavić, koji je uspješno položio majstorsko zvanje “Crni pojas 3. DAN”, a po mišljenju većine prisutnih trenera, bio je najbolji kandidat na polaganju.

Još jedna potvrda ispravnog rada u klubu i svakako motiv više za budući rad i napredovanje.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com