full screen background image

SAVEZ ZA SPORT I REKREACIJU INVALIDNIH LICA TEŠANJ

Savez za sport i rekreaciju invalida općine Tešanj osnovan je davne 1997. godine, s ciljem aktivnijeg uključivanja u društveni i sportski život invalidnih lica, ratnih i neratnih invalida, slijepih, paraplegičara i radno nesposobnih invalida, dakle svih invalidnih lica sa ovih prostora.

Prvi predsjednik Saveza bio je Musto Plančić, pa Jasmin Sinanović, Kasim Mujčinović, trenutno je predsjednik Sabahudin Budo Mahmutović.

Savez je tako jednostavno oformljen iz potrebe da se invalidna lica ne bi osjećala manje važnim u zajednici zbog svog invaliditeta. Sada se oni natječu u raznim takmičarskim disciplinama i na različitim nivoima: općinskom, kantonalnom, federalnom. Zastupljeni su sljedeći sportovi i discipline: ribolov, šah, stoni tenis, mali nogomet, kuglanje, pikado, boćanje, streljaštvo, golball itd.

Savez je imao zapažene rezultate u raznim disciplinama, počevši od fudbala gdje smo bili prvaci ZDK 6 godina, ribolova – prvaci 4 godine, gdje smo imali i prvake BiH i naše članove koji su bili na Evropskim i Svjetskim prvenstvima. Dobri rezultati su pokazani i u streljaštvu, kao i u ostalim disciplinama te se nadamo da će tako biti i u budućnosti.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com