full screen background image

UG AVANTURA

Paintball klub “Avantura” Tešanj počela je sa pripremama i nabavkom opreme polovinom 2011. godine, zvanično je registrovana kao podružnica sarajevskog Udruženja građana “Avantura” dana 01.01.2012. godine. Naredne četiri godine je djelovala na području općine Tešanj, da bi se 2016. godine odlučilo za formiranje samostalnog udruženja građana, što je i učinjeno na Osnivačkoj skupštini Udruženja, održanoj 20.03.2016.godine. Izabrana su tijela i organi, usvojen Statut te, u redovnoj proceduri, registrovano Udruženje građana „Avantura“ Tešanj kod Ministarstva za pravosuđe i upravu ZDK.

Budući da je u ciljevima i djelatnostima Udruženja istaknuto praćenje, izučavanje i istraživanje sporta i sportskih aktivnosti te podsticanje građanstva na bavljenje sportom, kako rekreativno tako i profesionalno, te organizacija sportskih aktivnosti i manifestacija, primljeni smo i u okrilje Sportskog saveza općine Tešanj, i nastojimo doprinijeti sveukupnom razvoju sporta na području naše općine.

Za ovih 5 godina postojanja dobili smo sljedeća priznanja:

  • 2012. Tešanj – Memorijalni paintball turnir “Adem Omahić Omaha” – 2. mjesto,
  • 2013. Tešanj – Memorijalni paintball turnir “Adem Omahić Omaha” – 2. mjesto,
  • 2014. Tešanj – Memorijalni paintball turnir “Adem Omahić Omaha” – 3. mjesto,
  • 2015. Tešanj – Memorijalni paintball turnir “Adem Omahić Omaha” – “fair play” ekipa,
  • 2016. Bihać – Internacionalni paintball turnir “Denaro Cup” Bihać – 2. mjesto.

Za ovih 5 turnira je klub dobio priznanja i pehare.

Vrijedno je spomenuti i da je Paintballclub “Avantura” Tešanj inicijator Memorijalnog paintball turnira “Adem Omahić Omaha”,  kao i da je 4 godine bila tehnička podrška turniru.

Od ostalih priznanja, klub je dobio dvije zahvalnice za korektno i fer suđenje u paintballu: 2014. godine – Ibro Jahić, na Memorijalnom paintball turniru “Adem Omahić Omaha” te 2015. godine – Nermin Mahmutefendić, na istom turniru. Direktor kluba Sead Muftić je dobio Priznanje za doprinos u razvoju ekstremnog sporta na području općine Tešanj, od Sportskog saveza općine Tešanj, dok su i klub i članovi kluba dobili razna priznanja i zahvalnice od drugih sportskih kolektiva i udruženja gradina za uspješnu saradnju.

 

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com