STONOTENISKI TURNIR ZA REKREATIVCE – TEŠANJ OPEN 2015

Dana 30.08.2015 godine u sklopu manifestacije “LJETO U TEŠNJU” u organizciji stonoteniskog kluba “NEC” iz Kraševa-Tešanj uz podršku Sportskog saveza općine Tešanj održan je prvi turnir u stonom tenisu za amatare-rekreativce u Tešnju pod nazivom “TEŠANJ OPEN 2015”.

Turnir je otvorio predsjednik Sportskog saveza općine Tešanj Besim Sejdić, a prisutnima su se obratili predsjednik STK”NEC” Kraševo Almir Dubravac i delegat turnira Šaban Mujić.
Turniru su prisustvovali i predstavnici općine Tešanj Azra Muslija i Hasan Plančić.

Turniru se odazvalo šezdeset takmičara koji su stigli iz Sarajeva, Tuzle, Zenice, Kaknja, Žepča, Doboj Istoka, Doboja, i drugih gradova Bosne i Hercegovine.

U prelijepom ambijentu sportske dvorane u gradu Tešnju takmičari su prisutnim gledaocima i simpatizerima stonog tenisa pokazali sve ljepote ovog olimpijskog sporta.

Cilj održavanja ovog turnira je bio promocija stonog tenisa, sporta kojim se mogu baviti igrači raznih starosnih uzrasta, od sedam do sedamdeset godina, koji pozitivno utiče na razvoj motoričkih sposobnosti kod igrača i koji je sve više popularan u našoj državi.

Nakon višesatnog programa delegat takmičenja Šaban Mujić objavio je postignute rezultate:

KATEGORIJA DO 39 GODINA:
1.ELVIS MUJIĆ
2.ANEL OSMIĆ
3.REJHAN MEMEDOVIĆ
3.SRĐAN SEKULIĆ

KATEGORIJA DO 55 GODINA:
1.AVDO ŽUSTRA
2.ELMAS MURATOVIĆ
3.RASIM IBRAHIMSPAHIĆ
3.SENAD ŠOŠE

KATEGORIJA PREKO 55 GODINA:
1.MEHO HURIĆ
2.OSMAN IBRAHIMSPAHIĆ
3.ADNAN ĐUĐO
4.ZLATKO GAČANICA

Najboljim pojedincima uručene su nagrade u vidu medalja, diploma i pehara.

Nakon takmičenja upriličen je zajednički ručak kojom prilikom su učesnici turnira u restoranu “AS” nastavili svoje druženje.

Takmičari nisu krili svoje zadovoljstvo kvalitetnom organizacijom turnira i po njihovim riječima iz Tešnja su ponijeli lijepe uspomene.

Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način doprinjeli održavanju ovog turnira a naročito menadžmentu općine Tešanj na čelu sa načelnikom Suad Huskić.

Do slijedećeg druženja i takmičenja sportski pozdrav!

Fotografije možete pogledati na ovom linku: https://www.facebook.com/bsejdic/media_set?set=a.10205196669180836.1073741848.1368853417&type=3

DSCN0929

Loading