Javna rasprava u vezi pripreme Nacrta Budžeta Općine Tešanj za 2016.

Danas (petak) je u sali Općinskog vijeća sa početkom u 11:00 sati održana Javna rasprava u vezi pripreme nacrta Budžeta općine Tešanj za 2016. godinu. Raspravi su prisustvovali, pored predstavnika ostalih udruženja sa područja općine Tešanj, i predstavnici Sportskog saveza te  članovi sportskih klubova iz nogometa, rukometa, borilačkih sportova, ribolova, streljaštva, ragbija…

Predstavnici Sportskog saveza su iznijeli zahtjev za povećanjem granta za sport u okviru Općinskog budžeta te i obrazloženja za ovaj zahtjev, koja se prije svega odnose na konstantan rast Budžeta dok istovremeno grant za sport ostaje isti, povećan broj sportskih klubova uz istovremeni rast broj sportista i sportskih radnika u odnosu na prethodni period, te evidentne uspjehe tešanjskih sportista, osvajanje vrijednih odličja, plasmane u viši rang takmičenja što sve skupa iziskuje mnogo veće troškove. Na ovaj zahtjev su se nadovezali i predstavnici sportskih klubova i, svaki iz svog djelokruga, ponudili dodatna pojašnjenja. Svoje zahtjev su takođe iznijeli i drugi prisutni učesnici, iz reda kulture, socijalne zaštite i ostalih udruženja sa područja općine Tešanj.

Voditelji Javne rasprave – službenici Općine Tešanj su evidentirali pristigle prijedloge te je Javna rasprava i privedena kraju. Nadamo se da će ovi, mahom opravdani zahtjevi, biti uobzireni u pripremi Nacrta Budžeta i naći svoje mjesto u konačnom tekstu Budžeta.

 

Loading