Održana šesta tradicionalna Fišijada BLINKER 2015

Dana 20.09.2015 godine ( nedelja ) na lokalitetu sportsko-rekreacionog centra “Jezero Mrkotić” u organizaciji USR “Blinker” Kalošević-Tešanj održana je šesta tradicionalna FIŠIJADA.

Takmičenju u spremanju ribljeg paprikaša odazvalo se deset ekipa čiji takmičari su stigli iz Broda, Maglaja, Teslića, Doboja, Kladnja, Dervente i Tešnja.

Takmičenje je imalo i međunarodni karakter jer su Fišijadi prisustvovali i aktivno se takmičili naši sportski prijatelji iz Italije, Poljske i Belgije.

Po izuzetno kišovitom vremenu takmičarske ekipe su izvršile sve potrebne pripreme i takmičarski dio je nakon trosatne pripreme ribljeg paprikaša došao pred degustatorsku komisiju u sastavu Senad Durkalić (Tešanj) Stojan Davogić (Derventa) i Elvir Hamidović (Kladanj).

Degustatori su ocjenjivali boju, miris, ljutinu, kozistentnost-punoću ribljeg paprikaša.

Nakon profesionalno odrađenog posla degustatori su evidentirali slijedeći poredak ekipa:
1. mjesto: MERAKLIJE Jelah
2. mjesto: MERAKLIJE 1. Kalošević
3. mjesto: KUMOVI Jelah
4. mjesto: TRI “S” Jelah
5. mjesto: VETERAN Maglaj
6. mjesto: VESELI GRIČ Mrkotić
7. mjesto: KONOBA BROD Brod
8. mjesto: FISH TEAM Tešanj
9. mjesto: GRANIT Kalošević
10. mjesto: ALASI Tešanj

Pored gastronomskog takmičenja u pripremi fiš paprikaša, četrdeset osam takmičara učestvovalo je u disciplini “Streljaštvo – vazdušna puška” u kojem je briljirao Lugonjić Munir iz Potočana, drugo mjesto pripalo je Begović Hamdi iz Kaloševića, dok je treće mjesto zauzeo Hajdareviš Ševal iz Kladnja.

U disciplini “Zabacivanje ribolovnim štapom u metu” najviše znanja pokazao je Fuad Vrgovčević iz Maglaja, drugo mjesto pripalo je Mahmutović Sabahudinu iz Jelaha dok je treće mjesto zauzeo Smajlbegović Nurija.

U disciplini snage “Potezanje konopca” epitet “najjačih” ponijela je ekipa MERAKLIJE iz Jelaha, drugo mjesto pripalo je ekipi GRANIT iz Kaloševića dok su treće mjesto zauzeli članovi mješovite ekipe FISH TEAM iz Tešnja.

Najboljim pojedincima i ekipama uručene su diplome, medalje i pehari.

Naš vrijedni kuhar Edin Brković je za sve posjetioce Fišijade pripremio “vojnički grah”.

Vlasnik firme Socksmaker3 gosp. Fabio Nobis je svim učesnicima Fišijade donirao po jedan prijemjerak izuzetno kvalitetnih čarapa koje se proizvode u Tešnju, na čemu mu se ovom prilikom javno zahvaljujemo.

Izuzetno lijepo druženje uz pjesmu i dobro raspoloženje ostavilo je jake utiske na sve posjetioce Fišijade, koji su i pored loših vremenskih uslova našli načina da se osjećaju dobro druženjem, takmičenjem i slavljem nakon ostvarenih uspjeha u sportskim disciplinama.

USR “Blinker” Kalošević-Tešanj se ovom prilikom javno zahvaljuje svima koji su izdvojili svoje slobodno vrijeme i posjetili Fišijadu, kao i svima onima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos da se ovo jedino gastronomsko takmičenje u pripremi hrane na općini Tešanj uspješno realizuje.

Bistro!

Loading