ŽOK “KULA” pobjednik turnira!

Jučer je u gradskoj dvorani SRC Tešanj održan 3. Sportzdk Tešanj 2015. Volleyball Open, u organizaciji sportzdk.ba i naš ŽOK “TEŠANJ”. U prvoj utakmici turnira prošlogodišnji pobjednik ŽOK “BIMAL JEDINSTVO” iz Brčkog sa 2:0  u setovima očekivano je pobijedio domaćina turnira ekipu ŽOK “TEŠANJ”.

20150926_110729

tesanj

Nakon prve utakmice uslijedila je ceremonija svečanog otvaranja a prisutnima su se obratili predsjednik Organizacionog odbora turnira Izet Mandžukić i predsjednik UG Sport Media Armin Mujkić dok je turnir otvorenim proglasio Alija Fatić, član UO Odbojkaškog saveza BiH.

 

U drugoj utakmici turnira koja je bila prava poslastica za gledaoce, sastale su se ekipe OK “KULA” Gradačac i UOK “BL VOLLEY” Banjaluka gdje je nakon 5 setova i više od dva sata igre prepune rezultatskih preokreta, ekipa OK “KULA” bila bolja rezultatom 3:2.

20150926_123110 20150926_124129

 

U finalnoj utakmici ekipa OK “KULA” Gradačac bila je uspješnija i sa 3:1 u setovima pobijedila najtrofejniju bh. žensku odbojkašku ekipu i prošlogodišnjeg pobjednika ovog turnira, ekipu ŽOK “BIMAL JEDINSTVO” iz Brčkog. Ovom finalnom susretu, koji je obilovao svime što krasi savremenu odbojku, prethodio je meč za treće mjesto u kojem je ekipa UOK “BL VOLLEY” Banjaluka rezultatom 2:0 pobijedila domaćina ŽOK “TEŠANJ”.

bimal

Za najbolju igračicu 3. “Sportzdk Tešanj 2015. Volleyball Opena” proglašena je Anđelka Radišković iz OK “KULA” Gradačac, dok je njena mlađa suigračica Amra Mandžukić, koja je ponikla u našem ŽOK “TEŠANJ”, dobila nagradu “Naprespektivnija igračica turnira”. Čestitamo.

 

Loading