Nogometna reprezentacija BiH večeras protiv Kipra.

Naša nogometna reprezentacija večeras u Nikoziji igra protiv Kipra posljednji meč kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj. Početak utakmice je u 20:45 sati uz direktan TV prijenos na BHT. Potrebna je pobjeda za osvajanje 3. mjesta i plasman u baraž, a u slučaju poraza ili remija Izraela u Belgiji, odgovarao bi nam i neriješen rezultat.

Na pomoćnom terenu stadiona GSP u Nikoziji sinoć je održan trening reprezentacije BiH. Glavni teren ovog stadiona je prije sedam dana rekonstruisan tako da je delegat zabranio i domaćem i našem timu da treniraju na glavnom terenu kako bi bio spreman za večerašnji susret.

Prije treninga održana je pres konferencija na kojoj su selektor Mehmed Baždarević i Asmir Begović govorili o očekivanjima i atmosferi u našem timu.

o

Prvo pitanje upućeno selektoru bilo je u stvari osvrt na prvi meč protiv Kipra te da li će kalkulisati sa nulom ili se ide na pobjedu. Baždarević nije imao dilema:

„Mi smo izgubili u prvoj utakmici od ekipe koja igra dobar fudbal. Sutra će biti teško, ali nismo došli da kalkulišemo, već da igramo i da se nadigravamo sa ovom ekipom. Neće biti u startu nikakvih opcija na bod. Hoćemo da igramo i učinimo sve da odemo u baraž.“

O nastupu Edina Džeke selektor je izjavio: „Rekli smo da čekamo večerašnji trening pa da donesemo odluku. Ono što je važno, Edin je dobro trenirao juče i postoje velike šanse da igra sutra. Da li će početi i koliko će igrati odlučićemo večeras zajedno sa medicinskim timom.

Novinare je zanimalo kakva je atmosfera i raspoloženje u timu na šta je odgovorio Asmir Begović: „Raspoloženje je vrlo pozitivno, vratilo se samopouzdanje nakon pobjede u subotu. Spremni smo za utakmicu, znamo da će biti teška ali takve utakmice igrači vole. Uvijek je bolje igrati pred punim stadionom i nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i dobiti taj rezultat koji će nam omogućiti da odemo u baraž.“

O eventualnim promjenama u ekipi Baždarević kaže: „Sačekaćemo večerašnji trening da bi donijeli neke odluke. Mislim da su svi dobro odradili jučerašnji trening i najvažnije je da su igrači spremni za ovu takmici koja neće biti laka, protiv protivnika koji takođe traži prolaz u baraž.“

Znimljivo je bilo čuti kako Begović vidi promjene u zadnjoj liniji, koja kako je napomenuo neko od novinara nije bila ista ni u jednom od ranijih devet susreta: „Svi igrači koji igraju u odbrani su vrlo kvalitetni, to puno pomaže, ali je jako bitna i naša komunikacija i da svako odradi svoj posao. Taktički smo spremni tako da svi zajedno možemo da odradimo posao. Vjerujem u sve igrače i ko god da igra ili uđe u igru nema nikakvih problema“.

Stadion GSP čiji je kapacitet nešto više od 22.000 mjesta je rasprodat, kako su kazali domaćini, tek nakon njihove pobjede u Izraelu.

1 2 3 4 56

izvor: sportzdk.ba

Loading