Nogomet – tabele svih selekcija po završetku jesenjeg dijela sezone 2015/2016.

Završena su sva nogometna takmičenja jesenjeg dijela sezone 2015/2016. U nastavku donosimo tabele koje uređuje i vodi naš Jasko Sadiković.

U okviru Druge lige Federacije BiH – grupa “CENTAR” takmiče se naša tri kluba: NK “TOŠK” Tešanj (3. mjesto na tabeli – 26 osvojenih bodova), FK “Borac” Jelah (5. mjesto – 24 boda) i NK “Pobjeda” Tešanjka (12. mjesto – 16 bodova).

1

 

Naš NK “Napredak” iz Šija takmiči se u Kantonalnoj nogometnoj ligi ZDK i na kraju jesenjeg dijela sezone zauzeo je drugo mjesto na tabeli sa osvojenim 21 bodom.

7

Djevojke ŽFK “Borac” Jelah ovu polusezonu su završile na pretposlednjem šestom mjestu, sa samo dva osvojena boda i gol razlikom od -14 (postigle 2 a primile šesnaest golova). Nadamo se da će u nastavku sezone djevojke popraviti svoju igru i poboljšati svoj status na tabeli kako bi osigurale opstanak u Prvoj ženskoj ligi FBiH.

6

Juniori i kadeti naših klubova FK “Borac” i NK “TOŠK” takmiče se u Omladinskoj nogometnoj ligi BiH – grupa “CENTAR”.

2

3

Pioniri i pretpioniri naših klubova FK “Borac”, NK “TOŠK” i NK “Pobjeda” takmiče se u Kvalitetnoj ligi Pionira i pretpionira ZDK.

45

Svim našim selekcijama želimo da se prvo dobro odmore a potom i pripreme najbolje što mogu za nastavak takmičenja – proljetni dio sezone 2015/2016.

Loading