Sa treninga omladinskih selekcija FK “Borac” Jelah.

Jučerašnji lijep i sunčan dan (četvrtak, 31.03.2016.godine) odveo nas je do stadiona FK “Borac” Jelah. Na travnatom terenu – tri selekcije mladih igrača, sa svojim trenerima. Lijepo je zaista vidjeti impozantan broj djece koja svakodnevno treniraju fudbalske vještine. Posmatrajući rad trenera koji su radili sa djecom, uočili smo upotrebu savremenih metoda i sredstava za poboljšanje motoričkih sposobnosti mladih fudbalera.

Svi treninzi se izvode pod budnim okom roditelja koji sa tribina prate rad trenera i mladih fudbalera. Rekoše nam roditelji selekcije „predpioniri“ da su samoinicijativno poveli akciju za nabavku jednobrazne opreme za igrače (trenerke, šorcevi, dresovi, štucne) što daje dodatni vjetar u leđa mladim fudbalerima da nastave sa svojim treninzima.

Zaista je za svaku pohvalu sve gore navedeno. FK “Borac” Jelah ne treba da se brine za svoju budućnost sa ovakvim radom svojih članova. Zabilježili smo nekoliko fotografija koje će vam dočarati sportsku i radnu atmosferu na stadionu “Borca” jer ipak, slika govori više od hiljadu riječi. 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

Loading